Як використовувати чайні пакетики в саду / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Для того щоб підтримувати рослини в тонусі, а також забезпечувати їх необхідними корисними речовинами, потрібно постійно бути в курсі тенденцій та ефективних лайфхаків. Експерт із садівництва розповів, чи можна удобрювати рослини чаєм і для чого ще потрібно брати використані чайні пакетики.

Раніше ми говорили про те, що посадити поруч із помідорами.

Що можна зробити зі старим чаєм у пакетиках - поради для саду

Мало хто з садівників і городників до кінця розуміє, чи можна удобрювати рослини чаєм, і для чого ще знадобиться заварка в пакетиках. Гаррі Боделл, садівник із Priceyourjob, каже, що основною перевагою використання чайних пакетиків у саду є азот, який вони віддають ґрунту:

Відео дня

Азот є важливою поживною речовиною для росту рослин, а чайні пакетики забезпечують його м'яке і тривале вивільнення. Органічні речовини в чайних пакетиках також допомагають поліпшити дренаж і аерацію ґрунту. Крім азоту і фосфору, чайне листя містить також калій. У чаї також є дубильні речовини, які покращують структуру й аерацію ґрунту. Іншими словами, чайні пакетики можна використовувати як добриво для вирощування здоровіших рослин.

Якщо вас зацікавив цей момент, то ми пропонуємо 3 варіанти, як використовувати старий чай у пакетиках, щоб поліпшити стан ваших рослин.

Чайна заварка як мульча або добавка в компост

Один із найпростіших способів допомогти нашим рослинам мати найкращі шанси на процвітання - це давати їм не тільки необхідні поживні речовини, а й додаткові. Джейн Доббс, провідний садівник в Allens Gardeners, каже:

Використовуючи чайні пакетики як добриво, обирайте органічні марки та компостуйте їх. Спочатку вийміть чайний пакетик із паперової оболонки перед компостуванням. Це прискорить компостування, і ви побачите більш швидке розкладання листя.

Проте важливо розуміти, що чай сам по собі - дуже слабке добриво, тому його краще використовувати разом з іншими органічними і мінеральними підживленнями.

Чайна заварка як добриво для кімнатних рослин

Влітку ґрунт рослин має тенденцію висихати набагато швидше, на щастя, в цьому можуть допомогти чайні пакетики. Експерти кажуть, що цей трюк зі збереженням вологи особливо корисний для контейнерних рослин або в спекотну погоду. Аналогічно тому, як ви використовували чайне листя як підсилювач компосту і добрива, додайте його в ґрунт вашої горщикової рослини і дозвольте йому зробити всю роботу. Звичайно, не забувайте поливати частіше в літні місяці: чайні пакетики тільки допоможуть утримувати наявну вологу, але не додають її.

Чайна заварка для огірків, інших овочів і квітів

Ні для кого не секрет, що черв'яки, які мешкають у ґрунті, підвищують його аерацію та поживність, а чайна заварка для квітів або інших рослин, точніше - таніни в її складі, допоможе залучити таких "гостей". Якщо у вас на ділянці буде більше черв'яків, то з'являться і метелики, і птахи - сад матиме не тільки здоровіший, а й красивіший вигляд.

Більшість рослин можуть отримати користь від повільного виділення азоту й органічних речовин у чайних пакетиках. Однак уникайте використання чайних пакетиків поруч із рослинами, що люблять кислоту, такими як чорниця.

Вас також можуть зацікавити новини: