Кімнатні квіти вимагають правильного поливу і підживлення / фото pixabay

Хочете створити затишну домашню атмосферу, але фіалки і фікуси швидко в'януть і не квітнуть? Насправді, виростити красиві кімнатні квіти не так вже й складно, як вам здається. Просто потрібно знати кілька важливих секретів.

Раніше ми розповідали, чим замінити грунт для рослин в горщику. Давайте тепер розглянемо інші аспекти догляду за домашніми рослинами.

Чим підживити кімнатні квіти - добавки в грунт

Підживлення є важливою складовою турботи про кімнатні квіти. Для їхнього активного росту вам потрібно обрати правильне добриво, яке містить потрібні поживні речовини. 

Відео дня

Найкраще добриво для кімнатних квітів - це, звичайно ж органіка (перегній або компост). Вона не тільки забезпечує підживлення потрібними поживними мікроелементами, але також покращує структуру грунту.

Мінеральні добрива також можна використовувати для кімнатних квітів, однак необхідно стежити за дозуванням, щоб уникнути пересушування грунту і опіків коренів. Щоб добре росли саме ваші квіти, обов'язково дізнайтеся, який тип добрив оптимальний для них.

Чим поливати кімнатні квіти - головні правила

Звичайно, вода життєво необхідна будь-яким рослинам, зокрема і кімнатним. Але багато господинь не беруть до уваги, що різні рослини вимагають різної кількості вологи. Надлишок вологи так само згубний, як і її дефіцит. Давайте розберемося, чим поливати кімнатні квіти щоб вони цвіли.

Ось основні правила поливу домашніх рослин:

  1. Режим поливу. Дізнайтеся, як часто слід поливати конкретно ваш вид рослин, враховуючи особливості його росту, розміри і тип грунту. Важливо при цьому враховувати пору року, освітленість і температуру в приміщенні.
  2. Вологість грунту. Перед поливом слід перевіряти вологість грунту, для цього можна використовувати гідрометр або перевіряти грунт вручну, опускаючи в нього палець на глибину приблизно 2-3 см. Якщо грунт сухий - час поливати, якщо вологий - можна почекати.
  3. Кількість води. Не можна допускати застою води у вазоні, це може спровокувати підгнивання кореня. Тому після поливу необхідно видалити надлишки води з піддону.
  4. Якість води. Чим краще поливати кімнатні квіти? Звичайно, дощовою водою. Рослинам потрібна м'яка вода без хлору. А жорстка вода з водогону може містити занадто багато домішок, що негативно позначається на зростанні і здоров'ї рослин. Якщо немає іншого варіанту, воду з водогону можна відфільтрувати або дати їй відстоятися тиждень.
  5. Температура води. Не можна брати для поливу гарячу воду або навпаки, холодну, це може привести до стресу і зупинки росту. Вода має бути кімнатної температури.

Сподіваємося, тепер ви точно знаєте, чим поливати кімнатні квіти для швидкого зростання і рясного цвітіння.

Вас також можуть зацікавити новини: