Як правильно садити жоржини бульбами - поради для квітучого саду / фото ua.depositphotos.com

Жоржини - чудова квітка для саду. Вона виділяється серед інших різноманіттям форм і кольору, тож точно зможе додати фарб і яскравості вашій ділянці. Зазвичай їх посадкою займаються навесні, коли ґрунт прогрівається, і загроза заморозків вже минула. Як правильно садити жоржини, щоб вони гарантовано порадували буйним цвітінням, розповість УНІАН.

Раніше ми розповідали, що потрібно посадити в квітні з овочів і квітів.

Як правильно садити жоржини - найкращий час посадок

Найкращий час, коли потрібно садити жоржини - пізньою весною і на початку літа. Це дуже теплолюбні рослини, і їм потрібна температура ґрунту не менше 15,5°C для активного росту, і повна відсутність заморозків. Орієнтуйтеся по погоді в вашому регіоні, щоб вибрати найвдаліший час, коли садити жоржини.

Відео дня

Якщо температура виявиться невідповідною, занадто холодною - бульби згниють швидше, ніж встигнуть прорости. А якщо забаритися і пропустити ідеальну погоду, коли висаджувати в ґрунт жоржини найкраще, рослина до осінніх заморозків випустить дуже мало квіток.

Як правильно садити жоржини бульбами - поради

Жоржини вирощують з бульб, які виглядають як маленькі картоплини. Їх висаджують в заздалегідь розпушений на глибину не менше 30 сантиметрів ґрунт, удобрений компостом або перепрілим гноєм. Обов'язково ознайомтеся з правилами, як садити бульби жоржини, щоб квітка точно прижилася.

Найращий час, коли садити жоржини - навесні / фото ua.depositphotos.com

Закопувати бульби необхідно "вічками" догори в лунки глибиною близько 15 сантиметрів, витримуючи відстань між квітками по 50-60 см. Після посадки бульби потрібно засипати землею і ретельно полити.

Розбираємо, що люблять жоржини - сонце або тінь

Жоржинам потрібно багато сонячного світла, щоб рости і цвісти. Збираючись прикрасити свою ділянку цією рослиною, виберіть місце в саду, де квітка щодня зможе отримувати не менше 6-8 годин прямого сонячного світла. У тіні вони почнуть гинути.

Також врахуйте, що коли жоржини будуть ставати вищими, вони почнуть витягуватися ще ближче до сонця. Тоді їх, можливо, доведеться підвішувати, щоб вони не переверталися і не в'яли.

Догляд за жоржинами у відкритому ґрунті - ключові правила 

Важливо не тільки знати, як правильно садити бульби жоржин, але і не забувати доглядати за рослиною належним чином. Ці квіти потребують постійної вологості, поливайте їх раз на тиждень або навіть частіше, якщо погода спекотна і суха. Підгодовуйте кожні 4-6 тижнів збалансованим добривом, не бійтеся видаляти відцвілі квітки і обрізати стебла - це буде тільки стимулювати зростання. 

Вас також можуть зацікавити новини: