Гербіцид від кульбаб - який засіб вибрати / фото ua.depositphotos.com

Прийшла весна, а це значить, що всі рослини почали активно рости, зокрема й бур'яни. І кульбаби саме до них і належать. Цієї рослини позбутися дуже складно, адже кульбаба дуже швидко поширюється по ділянці.

УНІАН з'ясував, як позбутися кульбаб на газоні раз і назавжди.

Чого бояться кульбаби - перевірений метод боротьби

Усі рослини бояться агресивних засобів, які унеможливлюють їхній ріст, та й життя загалом. При цьому неважливо - натуральний це засіб чи 100% "хімія".

Відео дня

Є давній спосіб позбавлення від бур'янів - засолювання ґрунту. Знадобитися лише звичайна харчова сіль. Необхідно посипати нею бур'яни і через кілька днів вони загинуть. На кожну рослину знадобиться одна столова ложка консерванту.

Важливо бути дуже акуратним, адже так можна вбити й інші рослини. Також є важливий нюанс - на просоленому ґрунті ще довго нічого не буде рости, тому цей спосіб позбавлення кульбаб на городі не найкращий.

Як позбутися кульбаб назавжди

Звичайно ж, є інші більш щадні, але не менш радикальні методи позбавлення від кульбаб:

  1. Скосити рослини. Важливо пам'ятати, що коріння залишиться в землі, і кульбаби через якийсь час знову дадуть про себе знати.
  2. Викопати. Коріння йде на 30-50 сантиметрів у землю - копати буде важко.
  3. Випалити звичайним газовим пальником.
  4. Полити окропом.
  5. Обприскати оцтом.

Також часто використовується менш екологічний метод, як вважають противники "хімії", використання спеціальних засобів від бур'янів.

Яким гербіцидом знищити кульбабу

Якщо ви все ж не проти використання хімічних речовин, то можна взяти в руки гербіциди. У цьому питанні все досить просто - кульбаби дводольні рослини, тому й засоби потрібні відповідні.

Якщо ви плануєте боротися з кульбабами в саду або на городі, то, звісно ж, краще використовувати гербіциди, які діють на певний тип рослин, у цьому разі для дводольних, щоб не нашкодити іншим.

То який же найкращий засіб від кульбаб? Відгуки говорять про те, що це "Лінтур", "Ураган форте" та інші.

Як вивести кульбаби з газону

Якщо ж необхідно вивести кульбаби з газону, то можна не вдаватися до радикальних методів. У цьому разі вам допоможе газонна трава проти кульбаб.

Звичайно, не всі види трави однаково корисні. Витісняють бур'яни з газону лучний тонконіг, мітлиця побігоносна, червона костриця, райграс, мікроклевер та інші.

Раніше УНІАН писав, як позбутися бур'янів на ділянці.

Вас також можуть зацікавити новини: