Кожен городник бажає бачити у себе на участь міцну розсаду / фото ua.depositphotos.com

У самий розпал робіт на ділянці кожен садівник бажає знати, як підгодувати розсаду, щоб потім збирати урожай відрами. УНІАН розповість, як готується дріжджова підгодівля для розсади помідорів і перцю.

Раніше УНІАН писав, чим підгодувати розсаду, щоб вона швидше пішла в ріст.

Для початку розберемося, чим корисні дріжджі для розсади. Досвідчені городники знають, що цей засіб покращує ріст коренів рослини, що зробить розсаду міцною і витривалою. Дріжджі містять корисні грибки, і регулярна дріжджова підгодівля зробить вашу розсаду стійкою до патогенних видів. Тому, якщо ви думаєте над тим, чи можна підгодувати розсаду томатів дріжджами, то відповідь - так.

Відео дня

Підживлення розсади дріжджами - рецепт

Основний інгредієнт в цьому засобі - дріжджі, причому, не важливо - це звичайні або сухі дріжджі для розсади. Допоміжні - цукор і вода. Для поливу розсади досить буде літрової банки суміші. Для приготування потрібні:

  • третина пачки дріжджів;
  • столова ложка цукру;
  • трохи відстояної води.

Складові змішати в банці, але водою заливати не до країв, щоб в процесі бродіння рідина не витекла. В капроновій кришці зробити отвір, накрити нею ємність і поставити в теплому місці на дві доби. Підгодівля буде готова після закінчення бродіння.

Перед поливом розсади 50 мл підгодівлі потрібно розвести в двох літрах води.  Поки помідори і перець ростуть, таким добривом їх можна полити один або два рази. За словами городників, цього буде достатньо для зміцнення коренів і гарного росту розсади.

Як правильно зробити підгодівлю з дріжджів - дачникам на замітку

Є й інший спосіб приготувати ефективну дріжджову підгодівлю. Він підійде тим, у кого на ділянці буде багато розсади. У ємності змішати:

  • 3 л теплої води;
  • 2 ст. л дріжджів;
  • 2 ст. л. цукру.

Мікс настоювати кілька годин. Потім перелити у відро і розбавити сімома літрами води. Після цих маніпуляцій розчин буде готовий до поливу.

Підживлення розсади дріжджами і попелом - простий рецепт

Цей розчин з дріжджів для поливу помідорів і перцю буде дуже ефективний. Для його приготування потрібно взяти:

  • 70 г цукру;
  • 100 г дріжджів;
  • дві склянки попелу з деревини; 

Інгредієнти змішати і залишити на дві години настоюватися, потім розмішати в 10 літрах теплої води і приступити до поливу.

Вас також можуть зацікавити новини: