Після перемоги в національному відборі на "Євробачення-2019" співачка MARUV спілкувалася з шанувальниками тільки через сторінку в Instagram. 27 лютого Maruv вперше розповіла про спірні пункти договору з НСТУ.

Читайте такожГурт KAZKA відмовився від участі у Євробаченні-2019

"Перед участю у національному відборі артист підписує контракт з мовником (тобто з СТБ, який проводить нацвідбір). Вже після перемоги на вивчення другого контракту з НСТУ і прийняття рішення про підписання цього контракту у моєї команди було 24 години. Мені б не хотілося знову і знову говорити про те, що від гастролей в Росії я була готова відмовитися, хоча на законодавчому рівні це не є порушенням, але штрафи у два мільйони гривень змусили задуматися будь-яку розсудливу людину. Ну і, відверто кажучи, склалося враження, що договір був складений нашвидкуруч без фінальної редакції грамотних юристів, він містив помилки і можливість подвійного трактування багатьох пунктів. Не впевнена, що в попередні роки переможці підписували саме таку редакцію договору", - розповіла співачка в інтерв'ю КП.

За її словами, ніхто з державних чиновників з нею не зустрічався.

"Я не шкодую ні про що! Я - борець, не боюся складнощів, але в сформованій ситуації можна просто констатувати факт: все, що не робиться - все на краще!", зазначила артистка.

Як повідомляв УНІАН, громадський мовник (НСТУ) і співачка MARUV, яка перемогла в конкурсному відборі, не змогли домовитися щодо її участі в Євробаченні 2019. 26 лютого фіналіст національного відбору на Євробачення 2019 гурт Freedom Jazz відмовився представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі після пропозиції НСТУ. Пізніше стало відомо, що і Kazka також відмовилася від участі в конкурсі.