Скрипін розкритикував НСТУ / фото UA:Общественное

Національна суспільна телерадіокомпанія України не проконтролювала учасників Національного відбору, бо вони плювати хотіли на "Євробачення".

Про це заявив журналіст Роман Скрипін, якому дали скандальне інтерв’ю дует ANNA MARIA, передає «Прямий».

Читайте такожУ НСТУ назвали винних у тому, що Україна не їде на Євробачення 2019

Відео дня

"НСТУ три роки "Євробаченням" не займалося. НСТУ є членом європейської мовної спілки, яка проводить комерційний конкурс пісенний "Євробачення". Є контракт, там все написано чітко, які є вимоги до НСТУ. Воно саме мало б формувати контракт з виконавцями і контролювати учасників", – сказав Скрипін.

Він звернув увагу на те, що очевидно, що цього не було зроблено, оскільки НСТУ на аутсорс віддали виробництво телеканалу СТБ, приватній компанії, яка належить Віктору Пінчуку.

"Там тепер інший голова правління. Я так розумію, якому взагалі байдуже, хто співає і чим співає. І тому НСТУ не проконтролювало учасників просто. Вони плювати хотіли на "Євробачення". А СТБ зробило те, що вони завжди роблять. Для них же не виникає ніяких моральних питань, коли дружина Медведчука веде "Х-фактор". А Медведчук – кум Путіна. Тому тут просто профукали і це службова недбалість", - додав Скрипін.