Відбуваються останні приготування перед відкриттям 72-го Каннського кінофестивалю. На фасаді палацу, до входу якого вже незабаром розгорнуть червону килимову доріжку, з'явилася офіційна афіша.

Відео дня

Читайте також"Рома" отримала "Оскар" як кращий іноземний фільм

Створена вона була на честь Аньєс Варди, яку вважають культовою фігурою французького кінематографу, легендою "нової хвилі". Фотографія, яку вибрали для постера, була зроблена під час зйомок її дебютного фільму "Пуент-Курт" у 1955 році.

Масштабну подію у світі кіно з 14 по 25 травня традиційно відвідають кращі представники Голлівуду і європейського кінематографу. Отже, за кілька тижнів до фестивалю організатори опублікували список заявлених кінострічок.

У конкурсну програму міжнародного Каннського кінофестивалю 2019 року увійшли 19 картин. За головну "Золоту пальмову гілку" поборються картини Педро Альмодовара, Ксав'є Долана, братів Жан-П'єр Люка Дарденнів, Терренса Маліка та інші. Фестиваль, зокрема, відкриє кінострічка The Dead don't Die режисера Джима Джармуша.

У програмі "Особливий погляд" представлено 16 кінострічок, серед яких є українська. У позаконкурсній програмі покажуть 5 фільмів, на спеціальних показах - 6, і на вечірніх - 1 фільм.

Як повідомляв УНІАН, на кінофестивалі відбудуться світові прем'єри двох включених в конкурс українських фільмів - "Додому" Нарімана Алієва і "Ганна" Декеля Беренсона. Стрічка "Додому" кримськотатарського режисера Нарімана Алієва увійшла в програму "Особливий погляд". Світова прем'єра фільму "Додому" в Каннах відбудеться 22 травня.