В основну конкурсну програму Каннського кінофестивалю Україна не потрапила / Фото: прес-служба кінофестивалю

На 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі, який розпочнеться 14 травня, відбудуться світові прем'єри двох включених до конкурсу українських фільмів - "Додому" Нарімана Алієва і "Анна" Декеля Беренсона.

Стрічка "Додому" кримськотатарського режисера Нарімана Алієва увійшла в програму "Особливий погляд". Світова прем'єра фільму "Додому" в Каннах відбудеться 22 травня, пише "Новое Время".

Читайте такожУкраїнський фільм "Донбас" отримав Гран-прі кінофестівалю у Севільї

Відео дня

Повнометражний дебют Алієва розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали в Київ після анексії Криму. Гине його старший син Назім, і батько вирушає в столицю, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму, згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі зіграли Ахтем Сєїтаблаєв і Ремзі Білялов.

Картина Декеля Беренсона "Анна", створену у копродукції України, Ізраїлю і Великобританії, відібрана в програму короткометражних фільмів. Світова прем'єра "Анни" відбудеться на фестивалі 23 травня.

Короткометражний ігровий фільм "Анна", створений Україною, Великобританією й Ізраїлем, розповідає історію самотньої матері середнього віку, яка живе на охопленому війною сході України і відчайдушно прагне змін.

Також у фестивалі в Каннах візьме участь ще один український проект. Раніше в програму Cinefondation Residence був запрошений сценарист і режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук з проектом фільму "Памфір".

Як повідомляв УНІАН, 72-й Каннський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 14 по 25 травня. Український павільйон працюватиме під номером 102, з традиційним слоганом #UkraineIsYourDestination.