Зірку французького кіно Алена Делона хочуть нагородити почесною «Золотою пальмовою гілкою» / Фото з відкритих джерел

Вчора ввечері на Лазурному Березі стартував 72-й Каннський кінофестиваль. Цього року володарем почесної «Золотої пальмової гілки» повинен стати 83-річний французький актор Ален Делон.

Незважаючи на великий внесок актора в розвиток кінематографа, в інтернеті з'явилася петиція проти нагородження Делона, яка набрала понад 20 тисяч підписів. Підписали вважають Делона «сексистом, расистом і гомофобом».

Читайте такожКаннський кінофестиваль-2019: які фільми уявити Україна

Відео дня

Делон і справді виступав проти права одностатевих пар на усиновлення дітей, неодноразово заявляв, що жінки стають схожими на чоловіків, а також підтримав думку, що Франція має залишатися країною "білої раси", пише Glamour.

Тим не менш, організатори фестивалю не збираються відмовлятися від нагородження Делона.

«Ми не вручаємо йому Нобелівську премію миру. Ми вручаємо йому "Золоту пальмову гілку" за його акторську кар'єру», - розповів художній керівник фестивалю Тьєррі Фремо. Фремо додав, що оргкомітет не схвалює судження Делона, але актор має право на свою точку зору.

Раніше організатори фестивалю піддалися критиці за те, що включили в основний конкурс картину «Мектуб, моя любов» французького режисера Абделатіфа Кешиша. З осені 2018 року проти нього ведеться розслідування у справі про сексуальне насильство. При цьому в минулому році оргкомітет фестивалю оголосив «нульову терпимість до сексуальних домагань і будь-яких видів насильства».

Раніше УНІАН розповів, чого очікувати від головного кінофестивалю Європи.