Ілюстрація / REUTERS

На британському телебаченні відбулася прем'єра документального фільму «Гаррі і Меган: Африканська подорож». Він був знятий під час недавньої поїздки герцога і герцогині Сассекських в Африку.

Британський принц і його дружина дали також відверті інтерв'ю ведучому Тому Брэдби. Той, зокрема, Гаррі поставив питання про те, чи є частка правди в чутках про його розлад зі старшим братом. Примітно, що Гаррі не скористався шансом рішуче спростувати повідомлення ЗМІ на цю тему. Навпаки, він, по суті, визнав свою сварку з принцом Вільямом, пишуть "Факти".

Він сказав, що вони з ним «ідуть різними дорогами». І практично не бачаться, оскільки обидва дуже зайняті. Він також зазначив, що, коли ведеш таке життя, як у них, неминуче трапляються «різні речі», і що у братів «бувають хороші дні і погані дні». Водночас він сказав, що дуже любить Вільяма, що вони завжди будуть братами і будуть підтримувати один одного у разі потреби.

Відео дня

Як зазначає Daily Mail, слова Гаррі про його стосунки з Вільямом поставлять в незручне становище Букінгемський палац, який докладав серйозних зусиль для того, щоб применшити повідомлення про напруженості між Кембриджами і Сассексами.

За чутками, вона виникла після того, як Гаррі звинуватив Вільяма і його дружину Кейт в недостатній підтримці, яку вони надавали його нареченій, а згодом дружині Меган.

Принц Гаррі зізнався, що хотів би покинути Великобританію. І оселитися в Африці. Але усвідомлює, що це було б складно, якщо взагалі можливо (хоча, за чутками, Сассекси все ж планують придбали будинок в Ботсвані — країні, де починався їхній роман).

«Залишок наших життів, особливо нашої роботи, буде переважно фокусуватися на Африці... Тут є так багато речей, які слід зробити. Так багато проблем», — заявив онук королеви Великобританії, який вже багато років вважає "Чорний континент" своїм другим домом.

Гаррі сказав, що його п'ятимісячний син Арчі вже поділяє його любов до Африки. Та що там малюк «відчував себе щасливим».

«Він дивився у вікно. Він знайшов тут свій голос. Він підстрибував і створював там більше шуму, ніж коли-небудь, і весь час посміхався», — згадує принц.

Принц Гаррі, Меган Маркл з сином Арчі / фото REUTERS

Як повідомляв УНІАН, Арчі здійснив у ПАР свій перший офіційний вихід у світ, відвідавши разом з батьками Десмонда Туту — англіканського архієпископа Кейптаунского, лауреата Нобелівської премії миру 1984 року.

Принц також розповів, що вони з дружиною намагаються не звертати уваги на негативні повідомлення про них у пресі, "більшість з яких неправдиві», однак вони все ж таки завдають їм болю.

«Але все, що нам потрібно робити — це концентруватися на тому, щоб бути реальними, щоб бути самими собою і відстоювати те, у що ми віримо», — заявив принц, додавши, що "не дозволить втягнути його в гру, яка вбила його маму».

Смерть матері він назвав «незагойною раною», про яку йому постійно нагадують спалахи і клацання фотокамер журналістів, з якими у неї також були складні відносини.

Меган Маркл у свою чергу розповіла, що вона практично "не живе, а існує», намагаючись боротися з негативною увагою з боку ЗМІ і загальною напругою, яку чинить на неї королівське життя.

«Це важко. Не думаю, що хто-небудь розуміє це. Чесно кажучи, я не мала уявлення, хоча це, можливо, складно зрозуміти... Але коли я вперше зустріла Гаррі, мої друзі були дуже схвильовані. Мої американські друзі були щасливі тому, що я була щаслива. Але мої британські друзі... Вони були впевнені, що він чудовий, але казали, що мені не слід продовжувати з ним стосунки, бо "британські таблоїди зруйнують твоє життя". Оскільки я американка, я наївно не прислухалася до них... Це складно. Я ніколи не думала, що це буде легко, але думала, що все буде справедливо. І це та частина, з якою по-справжньому важко змиритися», — розповіла герцогиня.

Вона також сказала, що не може перейняти англійську звичку зустрічати неприємності з кам'яним обличчям, оскільки впевнена, що ховати свої емоції — шкідливо. За її словами, вони з Гаррі вирішили дати відсіч негативу — після того, як спочатку намагалися просто ігнорувати його. Як відомо, раніше Гаррі і Меган подали в суд на ряд британських видань.

Заодно Меган, на радість фанатів, розкрила домашнє прізвисько, яким називає чоловіка: це перша буква імені Harry — H (Ейч).

«Я говорила Ейч (так я його називаю) — це недостатньо, просто намагатися вижити. Це не може бути сенсом життя. Потрібно рости і відчувати себе щасливими», — сказала вона.

Меган також, ледь стримуючи сльози, розповіла, в якій напрузі жила під час своєї вагітності та перших місяців материнства через надмірну та не завжди позитивну увагу з боку преси.

«Не багато людей запитували, чи все у мене в порядку», — сказала вона, підтвердивши, що насправді у неї далеко не все в порядку.

Фільм викликав у Британії суперечливу реакцію. Одні виступили в підтримку Гаррі і Меган і поспівчували їм. Інші визнали стрічку черговим піар-ходом і звернули увагу на те, що, хоча вона формально і присвячена поїздці в Африку, герцог і герцогиня практично нічого не говорять про місцевих жителів з їх проблемами, а роздумують  тільки про самих себе.

Між тим стало відомо, що Меган і Гаррі, попрацювавши на благо корони, мають намір взяти шеститижневу відпустку, щоб присвятити її сімейному дозвіллю. На День подяки вони мають намір злітати в США і зустрітися там з матір'ю Меган Дорією Регленд. А Різдво, як вважають, традиційно проведуть в Сандрінгемі — разом з Єлизаветою II та іншими членами королівської сім'ї.