Кіт Флінт \ REUTERS

Особисті речі соліста групи Prodigy Кіта Флінта, який помер у березні у віці 49 років, були продані з аукціону на загальну суму понад 347 тис. фунтів.

Читайте такожЗМІ повідомили про багатомільйонні борги покійного вокаліста The Prodigy

Серед понад 170 лотів, які пішли з молотка, було опудало зайця з рушницею в лапах, золотий комод, дубове ліжко, кам'яна статуя жінки з Зімбабве і багато іншого, передає Бі-бі-сі. Розпродаж речей музиканта знадобилася через заборгованість за його майно.

Відео дня

Найдорожчим лотом стали три нагороди MTV, отримані Флінтом в 1997 році за пісні Prodigy-Firestarter" і "Smack My **** Up". Їх продали за 16 тис. фунтів. Зроблене на замовлення ліжко, ніжки якого виконані у формі металевих змій, що звиваються, принесло 8,5 тис. фунтів.

Аукціонний будинок Cheffins в Кембриджі, де проходив розпродаж, повідомив, що результат перевершив всі очікування.

У числі лотів серед іншого були виставлені одяг і взуття, пропуск за сцену, автомобільні номери, пластинки і картини, які, за словами арт-директора Cheffins Мартіна Мілларда, дають можливість побачити особисте життя музиканта і підкреслюють різницю між його сценічним образом і приватним життям.

Міллард зазначив, що інтерес до аукціону був дуже високим. "В аукціонному залі весь вечір відчувалася прекрасна атмосфера. Фанати приїхали з усієї Європи, також покупці робили ставки через інтернет, - сказав він. - За всі лоти йшла вперта боротьба, і дуже приємно, що нам вдалося отримати таку суму".

Аукціонний дім не став публікувати ймовірні ставки до торгів, оскільки оцінити речі було важко.

Як повідомляв УНІАН, Флінта знайшли мертвим у його будинку 4 березня цього року. Експерти не змогли сказати точно, чи було це самогубство чи нещасний випадок.