Британський принц Гаррі та його дружина Меган Маркл прийшли на церемонію вручення нагород Endeavour Fund в Лондоні. Її мета - підтримати ветеранів, які відновлюються після травм і беруть участь у спортивних змаганнях.

Відео дня

Як пишуть ЗМІ, для цього герцоги Сассекські прилетіли з Канади в Лондон. Багато хто припустив, що подружжя повернулося до королівських обов'язків, бо прийшли на благодійний захід. Однак британські ЗМІ пояснили, що Гаррі дозволено підтримувати зв'язки з такими організаціями, як Фонд Endeavour Fund, покровителем якого він є.

Читайте такожПристрасті не вщухають ні на хвилину: Меган Маркл приїде до Великобританії без сіна Арчі

Герцоги Сассекські вже третій рік поспіль беруть участь у заході.

"Премія відзначає досягнення ветеранів, які отримали травми на службі, які брали участь у видатних спортивних змаганнях за останній рік. Вирішивши взяти на себе те, що здається неможливим, ці чоловіки і жінки не тільки ставлять перед собою мету, але й надихають мільйони людей у всьому світі. Ці щорічні нагороди об'єднують герцога і герцогиню разом з пораненими військовослужбовцями і ветеранами, а також їх сім'ями, друзями і прихильниками військового товариства", – зазначається на офіційній сторінці герцогів Сассекських в Instagram.

Tonight in London, for their third consecutive year, The Duke and Duchess of Sussex attended the annual Endeavour Fund Awards, which celebrates the achievements of those veterans injured in service who have taken part in remarkable sporting and adventure challenges over the last year. By choosing to take on what seems impossible, these men and women not only set goals for themselves but have also inspired millions of people around the world. These annual awards bring together The Duke and The Duchess alongside wounded, injured sick and personnel Service and veterans as well as their families, friends and supporters of the military community. The Duke, who founded the @EndeavourFund, spoke on the night: • “The Endeavour Fund came from seeing the gaping hole that can be left after taking off that uniform. The power that sport and adventurous challenge plays in recovery, yes; but most of all the chance to be part of a team again while attempting to achieve unthinkable challenges - as if being shot or blown up wasn't enough, you guys continue to impress, inspire and challenge what it means to have a life changing injury." • Since its launch in 2012, the Endeavour Fund has supported 108 projects that have directly assisted over 6,000 of those injured in service. Congratulations to all those who participated in endeavours over the last year and inspired others to push the boundaries of what's possible! #EndeavorFundAwards

Допис, поширений The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Згідно з офіційним розкладом вечора, Гаррі і Меган виступили з короткою промовою. Потім скандальне подружжя особисто вручили нагороди та відвідали прийом перед початком церемонії. З рук Меган і Гаррі військовослужбовці спортсмени здобули чотири нагороди: "Приз за досягнення", "За видатні досягнення", "Приз Генрі Ворслі" і "Приз спільноти".

Зазначимо, що Генрі Ворслі — британський військовий діяч і полярний дослідник, підполковник Британської армії, кавалер Ордена Британської імперії і Полярної медалі. Ворслі помер у 2016 році.

Для щорічної премії Меган Маркл вибрала бірюзову сукню-футляр від Вікторії Бекхем за 950 фунтів стерлінгів (понад 30 тисяч гривень). Герцогиня доповнила образ темно-синім клатчем Stella McCartney і човниками в тон від Manolo Blahnik.

Гаррі також відповідав образу своєї дружини. Молодший онук Єлизавети II обрав класичний костюм синього кольору, білу сорочку і краватку в тон костюма.

Варто зазначити, що 38-річну Маркл в Британії не бачили з початку січня. Вона полетіла в Канаду, заявивши, що вони з Гаррі відходять від обов'язків старших членів королівської сім'ї. А вчора, 5 березня, стало відомо, що вона прилетіла до Лондона. Зазначимо, що це перша поява Меган Маркл у Великобританії після розколу в королівській родині.

На відміну від дружини, принц прилітав до Британії, щоб вирішити питання з Megxit, а також відвідував заходи в Единбурзі. Він виступив перед британцями, пояснивши, що хотів від Megxit іншого. Гаррі зізнався, що любить народ Британії і служив йому з честю, але нібито не було іншого виходу, крім як скласти повноваження.

Кілька днів тому ЗМІ повідомили про бесіду принца Гаррі з королевою Єлизаветою ІІ, де та заявила, що хоче побачити правнука.

Які заходи заплановані у герцогів Сассекських на найближчі дні – поки не повідомляється. Однак відомо, що останній офіційний вихід у світ в якості старших членів королівської сім'ї Меган Маркл і принца Гаррі призначений на 9 березня. Герцоги Сассекські відвідають Службу Співдружності у Вестмінстерському абатстві – про це їх просила особисто королева Єлизавета ІІ.