Біллі Айліш / фото REUTERS

18-річна американська співачка Біллі Айліш розповіла про депресію, яка у 2018 році ледь не привела її до суїциду.

Читайте такожЦе було жахливо, мене нудило: Біллі Айліш розповіла про виступ на "Оскарі"Про це вона розповіла в інтерв'ю New York Times.

Зокрема, вона поділилася, що вперше зіткнулася з депресією в ранньому підлітковому віці, коли розірвала эпіфізарну пластинку стегна. Кістка відокремилася від мускула, і їй довелося залишити колишню компанію і танці, які вона так любила. Нездатна танцювати, Біллі впала в глибоку тугу. У деяких випадках це проявлялося в актах самоушкодження: коли її турбувала біль, яку вона не могла контролювати, вона вибирала «контрольований біль».

Відео дня

«Я завжди була дуже стійкою. Я ніколи не кажу людям, коли мені боляче, але я завжди відчувала біль», – заявила вона.

Депресію поглиблювала давня дисморфофобія – розлад, через який у своєму тілі Біллі почувала себе некомфортно. Айліш згадує, як у віці 8 років їй довелося піти з хору, тому що інші діти над нею сміялися. На жаль, після цього ситуація не покращилася:

«Мені довелося покинути хор, і я втратила всіх своїх друзів. Потім я не хотіла вживати наркотики, і втратила всіх своїх нових друзів, тому що вони це робили. Тоді у мене не було нікого».

У червні 2018 року популярний репер XXXTentacion, якого Айліш вважала близьким другом, був застрелений. На момент його смерті він чекав суду по справі про побутове насильство щодо колишньої подруги, і коли Біллі публічно оплакувала його смерть, її критикували за підтримку жорстокого поводження з жінками.

«Мій друг помер, а потім його просто обсмоктували протягом року», – згадала вона темні часи.

У вересні 2018 року Біллі приснилося, як вона наклала на себе руки, стрибнувши з даху будівлі. Прокинувшись, дівчина здивувалася, що кошмар її не налякав, а навпаки, здався привабливим і бажаним. На наступний день вона розповіла про це своєму братові Фінеасу, і разом вони почали працювати над піснею «everything I wanted» («все, чого я хотіла»), присвяченій сну про самогубство.

Раніше УНІАН писав, як Біллі Айліш роздяглася на знак протесту проти бодішеймингу.