Блогерка Раміна обурилася тим, що українці за кордоном говорять російською / Фото - instagram.com

Українська блогерка Раміна Есхакзай розповіла про ситуацію, в яку нещодавно потрапила за кордоном. Вона була в громадському місці, де почула російську мову від дівчат, що перебували поруч. 

Раміна подумала, що вони з Росії, тому максимально намагалася показати, що не рада їх бачити і чути, проте потім зрозуміла, що помилилася. 

"З0 хвилин стояла біля дівчат, які спілкувалися російською без українського акценту. Я максимально показувала зневагу, кривила обличчя, думала, як утриматися, щоб не сказали чогось поганого. Поруч стояв поляк і кривив обличчя, переглядаючись зі мною. Але на словах "підемо в Києві в класний заклад" я попустилася. Це наші українки", - згадала Раміна у себе в блозі. 

Відео дня

Вона закликала українців, які виїхали за кордон, спілкуватися своєю рідною мовою, щоб їх не плутали з росіянами.

"Ви знаєте, що я спілкуюся російською в побуті досить багато. Але перебуваючи за кордоном - тільки українська та англійська. Навіть в рамках власної безпеки. Можна нормально відхопити за російську", - сказала Раміна. 

Скріншот зі сторінки Раміни

Що відомо про Раміну

До початку повномасштабної війни Раміна вела свій канал наYouTube під назвою "Ходят слухи". Жінка записувала інтерв'ю з блогерами, ведучими, музикантами та іншими медійними особистостями. 

Після 24 лютого вона плавно перевела свій контент на більш суспільно затребуваний - почала записувати інтерв'ю з полоненими, військовослужбовцями, їздити на передову і т. п.

Сама Есхакзай раніше спілкувалася російською, але тепер майже весь її контент виходить українською мовою.

Нагадаємо, Раміна Есхакзай шокувала подробицями про чоловіка, який їй погрожував.

Вас також можуть зацікавити новини: