Євген Лавренчук / instagram.com/eugene_lavrenchuk

Затриманий в Італії на вимогу Росії український театральний режисер Євген Лавренчук вийшов на зв'язок.

Постановник розповів ТСН подробиці переслідування Росією.

Як наголошується у сюжеті, як тільки до справи режисера долучилося українське консульство, і Лавренчук знайшов собі адвокатів в Італії, виявилося, що доказів його провини у Росії немає.

"Коли Італія запитала про доказову базу, якої у Росії немає, її не існує, Росія, зрозумівши це, відповіла: "Ні, ми його ще не звинувачуємо... Ми його просимо до нас ексрадувати, і ми будемо шукати докази", – розповів режисер.

Затримання Лавренчука: що відомо

Український театральний режисер Лавренчук з 17 грудня утримувався в італійському СІЗО у зв'язку із запитом Росії про його екстрадицію.

4 січня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила про зловживання Росією статутом Інтерполу та неправомірне його використання як інструменту гібридної війни.

Вона зазначила, що "Росія звинувачує Євгена у "фінансових порушеннях", які він нібито скоїв вісім років тому. Російські ЗМІ з посиланням на Таганський суд Москви написали, що Лавренчука заочно заарештували в липні 2020 року за звинуваченням у шахрайстві у великому розмірі. У чому саме - деталей не розголошують.

Читайте такожВ Італії на запит Росії затримали українського режисера (відео)За даними Денисової, Лавренчук у 16 років поїхав до Росії на навчання, де набирав курс його земляк, режисер Роман Віктюк. Після навчання Євген створив у Москві Польський театр, де і працював. У 2014 році покинув Росію на знак протесту проти військової агресії. Три роки працював головним режисером Одеського театру опери та балету, а також мав інші проекти в різних театрах.

Вас також можуть зацікавити новини: