Дженніфер Еністон / REUTERS

Перша серйозна роль в кіно у Дженніфер Еністон була у фільмі "Вона така", де актриса показала, що вона не боїться бути на екрані некрасивою. Дженніфер зіграла незграбну і нелюбиму дружину ділка з Уолл-стріт. 

Однією з найбільш пам'ятних ролей Еністон стала роль Рейчел в серіалі "Друзі".

По ходу серіалу вона поступово трансформується від розпещеної недосвідченої "татової дочки" в успішну бізнесвумен. 

До слова, Еністон в 1995 році перша з усього акторського складу "друзів" стала зніматися у великому кіно. Одночасно вона зробила крок на абсолютно нову територію-знялася в комп'ютерній грі "Режисерське крісло Стівена Спілберга", а партнером Дженніфер Еністон був Квентін Тарантіно.

У 2003 році Еністон засвітилася в легкій і дотепній американській комедії "Брюс Всемогутній".

Актриса зіграла в фільму подругу Брюса Нолана, якій порядком набридли його безвідповідальність, дитячі витівки і жахливий песимізм. 

У 2006 році на екрани вийшов фільм "Розлучення по-американськи". Це картина про складнощі людських відносин, побутові проблеми і непорозуміння. Дженніфер Еністон зіграла роль Брук Мейерс, а її чоловіка Гері - Вінс Во. Брук і Гері вирішили розійтися, жоден з них не захотів першим залишати спільну квартиру. Фільм дуже повчальний, особливо для новоспечених пар.

У 2008 році Еністон виконала головну роль в романтичній комедії "Обіцяти − не означає одружитися". Згідно з сюжетом, героїні Еністон Бет набридло нескінченно чекати, поки її коханий нарешті зробить їй пропозицію. Картина допомагає побачити свої проблеми в дещо іншому світлі, переосмислити багато речей і трішки краще зрозуміти протилежну стать.

У фільмі 2010 року "Більше, ніж друг" Дженніфер грає героїню, яка розчарувалася в любові і в підсумку вирішує завести дитину, вдавшись до штучного запліднення. 

Ще одна цікава роль на рахунку сьогоднішньої іменинниці - докторша у фільмі "Нестерпні боси". Три друга за кухлем пива постійно скаржаться один одному на свою роботу і начальство. Друзі усвідомлюють, що не будуть щасливі, поки на роботі їх принижують. Піти вони не можуть, значить, монстрів треба зупинити. Після неабиякої порції алкоголю вони вирішують вбити тих, хто псує їм життя. Дженніфер дісталася роль одного з "нестерпних босів".

У 2013 році глядачі побачили комедію "Ми – Міллери". Специфічний сценарій, дотепний гумор і непередбачуваність - це те, завдяки чому глядачам було цікаво стежити за сюжетом, а передбачити, чим закінчиться фільм, практично неможливо. Дженніфер Еністон не тільки блискуче зіграла свою партію, але і ще раз довела всім, що володіє прекрасним тілом, адже їй дісталася роль стриптизерки.

Нагадаємо, нещодавно американська актриса, найбільш відома як виконавиця ролі Рейчел Грін в телевізійному серіалі каналу NBC "Друзі", Дженніфер Еністон з'явилася на обкладинці модного глянцю InStyle.

Вас також можуть зацікавити новини: