Артист зазначив, що громадяни країни, яка почала війну, повинні за це відповідати / фото instagram.com/_einatklein

Російський співак і лідер гурту "Машина часу" Андрій Макаревич, який засуджує повномасштабну війну, гнівно осадив так званого журналіста з РФ. Артист говорив на підвищених тонах через дивні питання, які він почув від Григорія Лобушкіна. Той питав про Україну, а потім почав говорити про "проблеми" РФ.

Все почалося з того, що росіянин пожалівся на західні країни, які наклали санкції на країну-агресорку. Макаревич був обурений і спробував пояснити, журналісту, чому так сталося.

"Як думаєш, чому вони наклали санкції? Просто так? Прокинулися вранці: "давай-но накладемо санкції на ліки, щоб у Росії гірше жилося". Так? Напевно, вони нас хочуть зі світу вижити, правда?" - іронізував артист.

Макаревич не приховував, що йому дивно бачити, як журналіст журиться через санкції і те, що росіяни не можуть купувати деякі лікі. Артист зазначив, що громадяни країни, яка почала війну, повинні за це відповідати.

"Це одна країна віроломно напала на іншу. І через це отримала по голові. Ось і все. Тільки отримали жителі, які робили вигляд, що все добре: "у нас розумний цар, він вирішує". Ось він і довирішував. А тепер вони сидять без ліків... Зрозуміло пояснюю? Тому що це їх президент ухвалив рішення, вони у відповіді за його рішення, вони його обирали, правда? Віддувайтеся, хлопці!" - додав Макаревич.

Розгублений журналіст намагався спровокувати Макаревича питаннями про те, чи потрібно росіянам тікати за кордон і чи погано живеться тим, хто вже виїхав. При цьому Лобушкін не міг зрозуміти, чому артист не поспішає жаліти "нещасних" громадян країни-агресорки.

"Виходить, що з війною потрібно закінчувати, і давно. Так "чудово" вийшло, що через примху одного дядечка зламалося життя у пари мільйонів людей. А пару сотень тисяч було вбито через цю примху. І це триває щодня. Все добре? Ще раз! Хто на кого напав? Україна на нас чи Росія на Україну? Ось хто напав - той і неправий! І вистачить п*издіти на цю тему!" - гнівно резюмував Макаревич.

Що Макаревич говорить про війну

Артист засуджує повномасштабну війну, яку проти України розв'язала РФ. Він критикує путінський режим і з презирством говорить про росіян, які підтримують диктатора. На тлі війни Макаревич відмовився від кар'єри в РФ і не хоче повертатися на батьківщину.

Крім цього, раніше артист назвав росіян "підтявкуючим г*мном". За словами Макаревича, росіяни одумаються лише тоді, коли "лопне" влада.

Вас також можуть зацікавити новини: