Катя Осадча - ведуча ранкового шоу / фото 1+1

Сьогодні ведуча "Голосу країни" та "Світського життя" Катерина Осадча стала співведучою улюбленого ранкового шоу українців "Сніданок з 1+1", яке виходить на YouTube, телеканалах ТЕТ та 2+2 по буднях з 7:00 до 10:00, а у вихідні - з 8:00 до 10:00. Катерина Осадча з перших днів вторгнення рф на територію України створила телеграм-канал з пошуку зниклих, який масштабувався у соціальний проєкт під назвою "Знайти своїх" та допомагає знайти українців, з якими було втрачено зв’язок після 24 лютого.

Сьогодні у ефірі ведуча розповіла про розвиток проекту, а також поділилася щемливою історією пошуку.

"До телеграм-каналу "Пошук зниклих" звернулася дівчина Анастасія, яка шукає свого батька на ім’я Сергій Неговський. Чоловік проживав у Сумах, але після 2 березня перестав виходити на зв’язок із донькою, адже поїхав рятувати друга у Тростянець", - говорить телеведуча.

Анастасія змогла доєднатися до прямого ефіру "Сніданку з 1+1" і розповісти про останній дзвінок батька та обставини, за яких він зник.

"Востаннє батько набрав мене 2 березня і сказав: "Бережи себе та бережи мою онуку". Це була дуже дивна розмова, адже раніше він такого ніколи не казав. Після цього батько перестав виходити на зв’язок. Згодом виявилося, що він поїхав у Тростянець, щоб врятувати від окупації свого друга. Він нікому про це не сказав. Я дізналася, що батько виїхав із Сум тільки наступного дня, коли його друг набрав мене і запитав, де батько. Виявилося, що вони так і не зустрілися. Скоріш за все він зник біля під’їзду до Тростянця, тому що він подзвонив до друга і сказав: "Виходь, я буду через 15 хвилин", але так і не доїхав. Коли українська армія звільнила місто від окупантів, волонтери знайшли спалену автівку батька. У машині були рештки людини. За непідтвержденою інформацією, після 2 березня в машині батька вже їздили російськи окупанти, тому стверджувати, що там був саме він, ми не можемо. Я не хочу вірити в те, що не почую голос моєї єдиної рідної людини, тому прошу всіх, хто бачив його,  або знає будь-яку інформацію, сповістити мене", - каже Анастасія.

Якщо ви щось знаєте про місцезнаходження Сергія Неговського, будь-ласка напишіть у телеграм канал "Пошук зниклих" або на електронну пошту poshuk.war@gmail.com.

Також до ефіру доєдналася віце-прем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, яка розповіла, як просувається евакуація мирних осіб з окупованих територій. Катерина Осадча подякувала Ірині за допомогу та проанонсувала співпрацю проекту "Знайти своїх" з Національною поліцією України та ДСНС.

"Пані Ірино, я вам дуже вдячна за те, що наша співпраця буде ще більша і масштабніша. Сподіваюся, що ми зможемо разом знайти всіх зниклих українців та об’єднати їх з сім’ями" - говорить телеведуча. 

Нагадаємо, соціальний проект "Знайти своїх" не займається пошуком військових, а допомагає знайти лише цивільних осіб.

Нагадаємо,"Знайти своїх" - це масштабний соціальний проект Катерини Осадчої, який допомагає українцям знайти близьких, з якими втратили зв’язок, через вторгнення рф на территорію України. Нещодавно телеведуча об'єднала зусилля з телеканалом 1+1, і відтепер щоранку у Сніданку з 1+1 можна побачити, кого українці шукають, та історії тих, кому вже пощастило знайти своїх рідних.

Для того, щоб подати заявку на пошук людини, потрібно написати у чат-бот @UKRescueBot, який можна знайти у "Закріплених повідомленнях" телеграм каналі "Пошук зниклих" за посиланнямhttps://t.me/poshuk_znyklyh/582. Коли дані про людину із потрібним прізвищем з’являтимуться у телеграм-каналі, ви отримаєте автоматичне повідомлення від бота. Якщо ви шукаєте людину у телеграм каналі, то скористайтеся пошуком не лише за прізвищем, а й за допомогою хештегів із назвою населеного пункту. Наприклад, #Буча, #Ірпінь, #Маріуполь. Також шукати рідних можна за списками, які команда проєкту формує самостійно на основі даних від волонтерів та ТРО та ін. Ці списки доступні за хештегами #списки,#евакуація. Якщо у вас є інформація про загублених людей, її можна надіслати на e-mail poshuk.war@gmail.com. Ця інформація буде оброблена та передана рідним. Остерігайтеся шахраїв, які можуть телефонувати та вимагати гроші за інформацію про ваших рідних!

Долучайтесь до народного пошуку, переглядайте оновлення стрічки у телеграм каналі "Пошук зниких" https://t.me/poshuk_znyklyh, адже будь-яка інформація може стати корисною для пошуку загублених українців.