Андрій Щегель / instagram.com/shchehel2.0

Днями український комік Андрій Щегель оскандалився низкою заяв. Він говорив про те, що отримав три повістки і втік до Туреччини, називав Україну цирком, а наш народ - щурами.

Також він говорив, що кожна людина сама робить вибір, а вибір захисників України, на його думку, гинути на війні.

Після хвилі хейту він вирішив виправдатися за свої слова і вибачитися перед українцями, яких змусив страждати через свої висловлювання.

"Я ні в якому разі не вважаю, що вибір людини - це гинути на війні. Я мав на увазі, що українці свідомо обирають Україну і бажання боротися за неї, що в результаті часто призводить до загибелі найкращих її дітей. Мої слова не містили в собі ні краплі зневаги", - сказав Щегель в Instagram.

Він додав, що хотів бути відвертим, бо вважає, що той, хто говорить неприємну правду більш безпечний, ніж той, хто говорить те, що люди хочуть почути:

"Я ні в якому разі не зневажаю всіх українців. Останнє відео з моєю імпульсивною і емоційною промовою, шматком викладене в інтернет і абсолютно вирване з контексту, є лише моєю гнівною реакцією на нескінченні повідомлення мені, моїм близьким і друзям з погрозами розправи і вбивства протягом декількох діб. Я перепрошую перед усіма, кого скандал з моєю участю змусив страждати. В України є справжні вороги, і це точно не я".

Подробиці скандалу з коміком

Щегель заявив, що йому вдалося залишити Україну, як артисту. Незважаючи на те, що він отримав три повістки, йти на фронт не планував. Зараз він живе в Туреччині, де насолоджується життям, поки українські захисники борються за кожен шматочок нашої землі.

Крім того, він заявив, що Україна - це "йо*аний цирк з попаяними д*білами, у яких немає шансів на цивілізоване життя".

Вас також можуть зацікавити новини: