Вахтанг Кікабідзе помер / скріншот 

19 січня в Тбілісі відбувся похорон знаменитого актора і великого друга України Вахтанга Кікабідзе. Проводити його в останню дорогу приїхав міністр культури Олександр Ткаченко.

Він зачитав промову від президента України Володимира Зеленського, а пізніше на своїй сторінці в Facebook опублікував пост.

"Його відданість справі життя, мудрість, невичерпна енергія, доброта були прикладом для всіх. Українці вдячні Вахтангу Кікабідзе за підтримку в боротьбі проти російського агресора. Ім'я Вахтанга Кікабідзе буде вписано в історію України як великого грузина, який зробив свій внесок у захист незалежності і суверенітету України. Завжди це будемо пам'ятати і ніколи не забудемо", - написав міністр.

Відео дня
Похорон Вахтанга Кікабідзе / facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Він додав, що фраза "Герої не вмирають" стосується і Кікабідзе. Також він сказав, що в Києві планується створення скверу та україно-грузинського фестивалю імені Вахтанга Кікабідзе. Таким чином Україна хоче віддячити акторові за внесок, який він зробив в нашу країну.

Похорон Вахтанга Кікабідзе / facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Смерть Вахтанга Кікабідзе

Відомо, що останні роки він боровся з хворобою. 15 січня стало відомо про його смерть. В одному з інтерв'ю він навіть говорив, що відчував наближення смерті. Періодично йому ставало так зле, що він був готовий попрощатися з життям, аби не мучитися. 

18 січня відбулося прощання з великим грузином. Родичі вирішили прикрасити його труну двома прапорами - українським і грузинським. 

Вас також можуть зацікавити новини: