Померла Жюльєтт Греко \ скріншот з відео

У віці 93 років померла зірка французького шансону Жюльєтт Греко.

Читайте такожПомер оскароносний сценарист "Піаніста"Співачка померла в оточенні сім'ї в своєму будинку на півдні Франції. Про причини її смерті не повідомляється, передає Бі-бі-сі.

Хто така Жюльєтт Греко:

Жюльєтт Греко народилася в 1927 році в місті Монпельє. Під час Другої світової війни була арештована нацистами. У 1946 році Греко переїхала в Париж і почала співати в різних кафе Сан-Жермена, куди приходили представники місцевої богеми.

Одягнена завжди в чорне, вона стала музою для філософів і письменників, таких як Жан-Поль Сартр і Альбер Камю.

Греко не припиняла виступати до 89 років.

Пісні Жюльєтт Греко:

Її першими хітами були Si Tu T'imagines, Parlez-moi d'amour і Je Suis Comme Je Suis. Вона також співпрацювала з Сержем Гензбуром.

На сцені Греко виступала разом з кращими співаками: від Жака Бреля до Жоржа Брассенса. Її виконання пісні Sous le ciel de Paris ("Під небом Парижа") стало класикою.

Греко здобула всесвітню популярність. У 1967 році на її концерт в Берліні прийшли 60 тис. осіб, в 2005 вона випустила цілий альбом пісень німецькою мовою.

Акторська кар'єра Жюльєтт Греко:

Греко також була кіноактрисою і працювала з такими знаменитостями, як Жан Кокто, Інгрід Бергман, Орсон Уеллс і Ава Гарднер.

Слава прийшла до неї у Франції в середині 60-х років, після того, як вона зіграла роль шизофренічки в телесеріалі Belphégor.

Серед її кіноробіт - ролі у фільмах "Орфей», «Хатина дядька Тома», «Ніч генералів», «Любов біля моря», "Лілі, полюби мене".

Особисте життя Жюльєтт Греко:

Жюльєтт Греко була одружена три рази. Також відомий її багаторічний роман з джазистом Майлсом Девісом.