Королева Єлизавета ІІ і принц Філіп / фото REUTERS

Вчора, 9 квітня, стало відомо про смерть герцога Единбурзького принца Філіпа. 73 роки він був вірним супутником королеви Великої Британії Єлизавети II. На офіційній сторінці Букінгемського палацу в Instagram опублікували зворушливе фото принца Філіпа та Єлизавети II. Також там оприлюднили частину виступу королеви 1997 року, присвяченій чоловікові.

Читайте такожПомер чоловік королеви Єлизавети II принц Філіп

Відео дня

Королівська сім'я поділилась фото, що зробили 5 років тому на честь днів народжень Єлизавети ІІ та герцога Единбурзького. Ця портретна світлина була зроблена у 2016 році, коли королеві виповнилось 90, а принцові Філіпу – 95. Під фото родина поділилась частиною промови Єлизавети II з нагоди золотого весілля.

"Усі ці роки він просто був моєю надією і опорою. Я та вся наша родина, і наша країна, і багато інших країн в такому боргу перед ним, що навіть і самі того не знаємо, та він його і не визнає", – сказала королева Єлизавета у 1997 році.

1997 року королівське подружжя святкувало 50 річницю з дня весілля, а промова королеви Єлизавети II була присвячена саме чоловікові.

Королівська сім'я додала у дописі: "На коронації королеви в 1953 році герцог Единбурзький поклявся "служити життям і здоров'ям" Її Величності. Герцог був відданим чоловіком майже 70 років, від оголошення Її Величності королевою в 1952 до його смерті".

Палац опублікував слова Єлизавети II про померлого чоловіка

Смерть принца Філіпа

  • Чоловік британської королеви Єлизавети II помер зранку 9 квітня 2021 року на сотому році життя. 
  • Похорон принца Філіпа, скоріш за все, не буде державним, а військовим, за бажанням небіжчика.
  • Пам'ять герцога також вшанували принц Гаррі та Меган Маркл.