Тіматі підтримує режим Путіна / Скріншот

18 березня 2022 року, майже через місяць після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, репер Тіматі на концерті до дня анексії Криму закликав пишатися Росією і любити цю країну. 

У сюжеті проекту FreeДом журналісти проаналізували, яку ж позицію зайняв артист щодо повномасштабного вторгнення Росії.

"Зараз це вимушений захід, прийнятий керівництвом країни у відповідь на низку дій, ухвалених роками раніше вашим керівництвом. Ситуація в Україні спродюсована Заходом. Мені дуже-дуже шкода, що ми прийшли в цю точку, здавалося б, неповернення. Потрібен діалог", - писав він після 24 лютого у своїх соцмережах.

Співпраця з Кремлем почалося у Тіматі у 2012 році, коли перед президентськими виборами він взяв участь у кампанії "Чому я голосую за Путіна?".  У своїх піснях він підтримує диктатора і його політику проти ЛГБТ-спільноти.

Відданість співака не залишилася непоміченою: Тіматі запрошують на дві інавгурації Путіна. Дружба з владою дозволяє реперу побудувати бізнес-імперію Black Star. Завдяки підтримці влади він економить на оренді приміщень для свого бізнесу.

Також влада РФ дала добро на те, щоб саме Тіматі заграбастав вельми вигідний бізнес - мережу кав'ярень, яка залишилася після відходу з російського ринку знаменитого "Старбакс'".

"Дружба з Кремлем приносить Тіматі чималий дохід, тому він на боці влади, а не народу", - підсумували журналісти.

Раніше український артист Макс Барських, який заборонив використовувати свою музику у РФ, записав нове звернення до російських зірок. Першим під роздачу потрапив Тіматі, який завжди підтримував президента РФ Володимира Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: