Протести у США – голлівудські зірки висловлюють підтримку демонстрантам  / instagram.com/reesewitherspoon

Голлівудська актриса і зірка відомих американських серіалів Різ Візерспун висловилася на підтримку масштабних акцій протесту у США після смерті темношкірого чоловіка під час затримання білими копами.

Відповідну заяву Візерспун зробила в Instagram.

Знаменитість розповіла, зокрема, як важко їй – білошкірій жінці - було пояснити своєму білошкірому 7-річному сину причини демонстрацій і розтлумачити визначення поняття расизму. За словами зірки, тоді їй було «дуже боляче».

Відео дня

Читайте такожКолишня пасія принца Гаррі відверто розповіла про причини розриву

«Але не так боляче, як стати жертвою одного з цих безглуздих, насильницьких і недоброчесних злочинів. Не так боляче, як тій родині, котра щодня змушена переживати втрати, переслідування і дискримінацію», – наголосила американка, попросивши своїх прихильників поговорити зі своїми дітьми про проблему расизму, привілеї, фанатизм і ненависть.

При цьому Візерспун заявила про підтримку протестувальників і долучилася до масштабного соціального флешмобу #Blacklivesmatter. Також вона додала, що підтримає правозахисні організації та бізнес темношкірих.

«І найголовніше – я підтримую голосування, голосування за лідерів, які хочуть змін. Губернатори, мери, сенатори… Я з нетерпінням чекаю лідерів, які вийдуть у цей момент і підійдуть до людей», – зауважила Різ.

Як повідомляв раніше УНІАН, смерть Джорджа Флойда, якого при затриманні 25 травня майже десять хвилин душив коліном поліцейський, викликала хвилю протестів не лише в США, але і в інших країнах світу. Мирні демонстрації пройшли в Німеччині та Великобританії.

Очікується, що поховання афроамериканця пройде в Міннеаполісі 4 червня.