Раміна / Фото - Раміна Есхакзай , instagram.com

Українська ведуча і автор YouTube-каналу "Ходять чутки" Раміна Есхакзай закликала не ділити українців на україномовних та російськомовних. На думку знаменитості, патріотизм вимірюється не словами тією чи іншою мовою.

Такий заклик вона виклала на своїй сторінці в Insragram.

Раміна розповіла, що досконало володіє українською мовою і вважає її рідною, проте в побуті вона говорить російською, і не планує це змінювати. 

Відео дня

"Я народилася в Києві. Навчалася в україномовній школі. Також навчалася в університеті і на курсах, працювала на телебаченні. І, звичайно, красиво розмовляю українською мовою", - сказала блогер. 

Проте Есхакзай вважає, що зараз не саме час ділити українців за тим принципом, якою мовою вони говорять, а нав'язування протилежної думки вона вважає маніпуляціями. 

"Я не хочу говорити українською мовою. У мене такий психотип, коли говорять, що я погана, коли мене утискають, я не стану краще. Якщо ви хочете, щоб люди змінилися, треба з ними добре спілкуватися і не насаджувати якісь свої бажання", - уточнила Есхакзай. 

Автор YouTube-каналу "Ходять чутки" пояснила, що зараз час бути єдиними і підтримувати один одного, а не сіяти агресію на тлі питання мови. 

"Я вважаю, що коли ви починаєте ділити людей на схід України, на захід України... Ми всі - Україна. Це наша єдина держава. Так, я згодна з тим,що треба знати мову, потрібно вміти красиво писати українською. Але не можна ділити людей на хороших і поганих – тих, хто спілкується українською і не спілкується... Коли ви говорите: "Дайте мені каву, а не кофе", ви розумієте, що ви сієте агресію? Люди і так дуже важко переживають все, що відбувається навколо. Я впевнена, що незалежно від того, спілкуєшся ти українською мовою, російською, англійською, угорською, всі ми хочемо миру. І те, що ми будемо між собою лаятися і говорити: "Ти зі сходу і значить ти більше винен у війні, а ти з Заходу, значить ти більше українець", – це якесь лицемірство",-заявила Раміна. 

Слід зазначити, що своє відеозвернення Раміна записала українською мовою.

"Якщо люди почнуть нападати з приводу мови, віри і т.д. то в чому тоді наша свобода полягає?", "Абсолютно погоджуся з думкою, що ті, хто досі не бажає спілкуватися українською мовою, не знають нашої історії, не мають поваги до тих, хто був убитий, закатований у таборах за українську мову. Адже справа не в тому, що нам, україномовним, просто не подобається російська мова. Річ у тому, що історія циклічна ,і ми не хочемо, щоб через кілька десятиліть або навіть століть знову прийшов хтось "рятувати російськомовних", "Раміна, звичайно можна! Можна навіть служити в ЗСУ, захищати нашу землю і розмовляти російською. Нічого поганого в цьому немає. Це все злі люди, шукають, щоб когось звинуватити", - пишуть шанувальники в коментарях до відеозвернення блогерки.

Нагадаємо, екс-солістки групи "НеАнгели" Слава Камінська і Вікторія Смеюха помирилися на тлі війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: