Кадр з серіалу "Величне століття" / скріншот

Історики, які займаються дослідженням джерел часів Османської імперії, розповіли подробиці про життя в гаремі. Виявилося, якщо дівчина була занадто худою, вважалося, ніби у неї якась хвороба. Та й Султан Сулейман кохав виключно власниць апетитних форм.

За раціоном дівчат в гаремі пильно стежили, пише W-day. Для них спеціально розробили семиразовий режим харчування, при цьому жодна з них не була товстою - всі були в міру пишними. 

Наприклад, Хюррем Султан в знаменитому серіалі "Величне століття" була стрункою, проте володіла пишним бюстом і округлими стегнами. 

Відео дня
Хюррем з "Величного століття" / скріншот

Жінок годували тричі вранці, двічі вдень і двічі ввечері. Перед ранковим прийомом їжі обов'язково подавали міцну каву, щоб пробудити апетит. Між прийомами дотримувалася пауза мінімум 2 години - це сприяло тому, що організм працював як годинник і правильно все переварював. Порція важила не більше 250 грамів.

На сніданок наложниць найчастіше їли варені яйця (некруто), овочі, листкові пиріжки з начинкою. Основний прийом їжі був в обід і обов'язково включав тушковану телятину або куряче м'ясо. Також часто подавали кашу з сочевиці і гороху, овочеві закуски з баклажанів і кабачків. 

До слова, улюбленою їжею Хюррем Султан була смажена перепела. Ходять чутки, що про свою другу вагітність вона дізналася, коли помітила різке зростання апетиту.

Нагадаємо, в мережі показали, як в реальному житті одягається Нігяр з "Величного століття".

Вас також можуть зацікавити новини: