Наступного року доходи принца Вільяма зростуть / фото REUTERS

Британські ЗМІ розкрили мільйонні доходи принца Вільяма. Онук Єлизавети II став багатшим після її смерті. Це пов'язано з тим, що Вільям успадкував Корнуольське герцогство від свого батька - Чарльза III, коли той зійшов на престол.

Як повідомляє Daily Mail, за 2022-2023 фінансовий рік старший син короля Великої Британії отримає близько 7,6 мільйона доларів. А наступного року, завдяки можливості отримувати щорічний "приватний дохід" з успадкованого герцогства, його "додатковий прибуток" складе більше 25 мільйонів доларів.

Насправді принц Вільям міг отримати куди більше. Однак через те, що він успадкував герцогство в середині року і не був його власником всі 12 місяців, частину коштів вирішили залишити для "оборотного капіталу". Кенсінгтонський палац попросив "одноразове виключення", щоб покрити витрати та залишити заощадження для управління маєтком на наступний рік.

Відео дня

"Герцогство зберегло 8,6 мільйона доларів, залишивши Вільяму дохід у розмірі 7,6 мільйона доларів. Очікується, що наступного року Вільям отримає весь прибуток герцогства", - зазначає видання.

Корнуольське герцогство є приватним маєтком, яке ще в 1337 році заснував Едуард III. З тих пір в королівській родині воно передається від батька до сина. Гроші, які приносить маєток, заведено використовувати для громадської діяльності та благодійності.

Чарльз III зійшов на престол - що відомо

8 вересня 2022 року померла королева Великобританії Єлизавета II. Престол успадкував її син. 6 травня 2023 року Чарльз III офіційно став королем Великобританія.

Незабаром ЗМІ повідомили, що він боявся змови і коронації свого сина. Чарльз III чекав можливості стати королем понад 70 років і в певний момент почав боятися, що у нього відберуть цю можливість.

Вас також можуть зацікавити новини: