Фото інстаграм Аліни Доротюк 

Українська журналістка Аліна Доротюк, яка знімає інтерв'ю з відомими особистостями та нещодавно взяла ексклюзивні коментарі у акторки Катерини Тишкевич для свого авторського YouTube-каналу, поскаржилася на хейт. Вона опублікувала шматок відео, на якому два відомі блогери Володимир Петров та Сергій Іванов з "Ісландії ТВ" у своїй програмі критикують її зовнішність. 

"- Я так розумію, що оця ведуча, весь час забуваю як її звати, вона от тупо спеціалізується на тупих візаві.

- А це ж старий прикол, знайди подружку страшніше, ніж ти. Це ж стара жіноча хитрість.

- Ну давай відверто, у цьому випадку це важко буде зробити. Але те, що вона старається - треба визнати і заоохотити її. Давай, намагайся. Можна спробувати на теплотрасах пошукати. Там хтось гідний може знайтися".

Такі висловлювання обурили Аліну. У своєму Instagram вона наголосила, що Петрову та Іванову з їхньою 500 000 аудиторією підписників не можна пробачати мізогіністичні висловлювання. 

"Як на мене, такі коментарі у публічній сфері ще більше легалізовують шеймінг жінок за зовнішність. Хто не в курсі, то Петров (той, що світліший) відомий у медіасфері як "чорний піліттехнолог" та піарник Януковича. На його рахунку багато брудних піар-акцій, в тому числі провокація з "тітушками" на мітингу проти Януковича у 2013-му році. І зараз людина з таким минулим в топі українською Ютубу. Щодо мого субʼєктивного бачення… Краще б ці двоє свою мізогонію зганяли на фронті, а не на зовнішності українських жінок", - написала дівчина. 

Ексклюзивний коментар для УНІАН 

В ексклюзивному коментарі для УНІАН Аліна Доротюк розповіла, якою була її перша реакція на відео. 

"Реакція була сталою, як і на попередні відео, де мене згадували. Обурення й образи не було. Я вважаю себе привабливою жінкою. Мої рідні взагалі постійно мені вказують на те, що я красуня для них. У мене було єдине питання: "Чому до них і досі на інтерв'ю ходять адекватні люди?" - зазначила Аліна.

Вона також додала, що тегнула чоловіків, але коментарів чи вибачень так і не отримала. 

"Іванов обмежив можливість себе позначити та видалив позначку з відео. Дивно, що людина не може нести відповідальність за сказані слова", - сказала Доротюк. 

Нагадаємо, нещодавно співачку Наталю Могилевську захейтили за зовнішній вигляд. 

Вас також можуть зацікавити новини: