Фото інстаграм Михайло Досенка

Український актор Михайло Досенко, який відомий за серіалами "Клан ювелірів", "На лінії життя" та іншими кінороботами, вперше розповів, як наважився поповнити лави ЗСУ та на яку хитрість довелося піти перед дружиною.  

"Коли все почалося, ми з дружиною та її батьками виїхали на Київщину - нам здавалося, в селі буде спокійніше, ніж у столиці. Але сталося все навпаки: саме там побачив, як ракети запускалися на Київ, як літали над будинками ворожі гелікоптери, бачив бої, що точилися навколо села. І крізь село йшли кац*пи", - розповів чоловік в інтерв'ю ФАКТИ. 

Актору довелося сидіти у підвалі з ножами та сокирою, аби захищатися, якщо прийдуть окупанти. Але потім він вирішив, що потрібно йти боротися на фронт. 

Відео дня
Фото інстаграм Михайло Досенка

"Пішов у військо, інакше б просто з’їв себе зсередини. Росіяни перли новими хвилями, і я планував відправити родину, а самому залишитися. Але родина не хотіла без мене їхати, тож я вирішив, що поїду з ними, влаштую їх, а вже потім піду на фронт. Ми разом виїхали на Львівщину. Мої залишились, а я прямо там пішов у військкомат", - пригадав Михайло. 

Чоловік зізнається, що дружина була проти його служби в ЗСУ, тому Михайлу довелося піти на таку хитрість:

"Сказав, просто стану на облік, мене ніхто зараз не забере. А сам пішов і записався добровольцем. Трохи обманув… Це був березень, і мій рідний Херсон вже потрапив в окупацію. Планував його визволяти".

До слова, на фронті Досенко спочатку був кулінаром і солдатом, а згодом став снайпером та командиром. Їздив на навчання у Велику Британію. 

Що відомо про актора Михайла Досенко

Михайло Досенко народився у Херсоні 1989 року. Закінчив Київський національний університет театру, кіно та телебачення ім. Карпенка-Карого. З 2011 року працював у Київському академічному театрі драми та комедії На лівому березі, а потім був актором Київського Молодого театру. Також активно знімався в серіалах: "Клан ювелірів", "Розтин покаже", "На лінії життя" та в багатьох інших. 

Нагадаємо, нещодавно актор Костянтин Костишин розповів, як рідні не хотіли його відпускати на фронт.

Вас також можуть зацікавити новини: