Тональний крем негативно впливає на шкіру обличчя / pexels.com

Напевно, всі дівчата колись або використовували, або досі використовують тональний крем. Так, він приховує недоліки шкіри, вирівнює її і робить обличчя більш яскравим. Але за всіма цими "плюсами" ховаються "мінуси", які можуть вартувати вам чистої шкіри обличчя і свіжого зовнішнього вигляду.

Найчастіше дівчата підбирають собі тональний крем тільки за кольором шкіри, не звертаючи уваги на його склад. Деякі хімічні елементи, які в нього входять, можуть провокувати ряд шкірних захворювань.

В першу чергу, мова йде про забруднення пір, запалення і комедони. Все це може утворюватися на обличчі через тональний крем низької якості або якщо закінчився його термін придатності. Крім того, найчастіше дівчата наносять тональний крем без основи для макіяжу, що також негативно позначається на якості їх шкіри.

Відео дня

Також варто врахувати і той нюанс, що густі тональні креми часто лягають на шкіру дуже щільно, створюючи ефект маски. В такому випадку ні про яку природність мови бути не може.

Читайте такожКолір волосся 2021: як зробити модне фарбування вдома і в салоні (фото)

Цікаво й те, що в сучасному світі існує безліч б'юті-процедур, які здатні зробити вашу шкіру гладкою, рівною, здоровою і сяючою. Тому дівчата все частіше почали відмовлятися від тональних кремів, замінюючи їх засобами для догляду за обличчям. 

Якщо ж ви плануєте йти на якийсь захід і без яскравого макіяжу не обійтися, тоді варто запам'ятати кілька важливих правил:

  1. Перед нанесенням макіяжу потрібно ретельно очистити шкіру і зволожити її
  2. Потім нанесіть базу під макіяж
  3. Наносите тональний крем спеціальним пензлем
  4. Перед сном обов'язково змийте макіяж і виконайте всі рівні очищення шкіри
  5. Не забудьте зволожити її

Вас також можуть зацікавити новини: