Звички для схуднення / фото ua.depositphotos.comЗвички для схуднення / фото ua.depositphotos.com

Процес схуднення - це не тільки старанні тренування і жорсткі харчові обмеження. Щоб зберегти струнку фігуру, потрібно повністю переглянути свій спосіб життя. Люди, які не можуть схуднути, часто мають погані звички і навіть не знають про їх шкоду. Позбувшись від цих звичок, ви значно прискорите схуднення навіть якщо ваше тіло схильне до повноти.

1. Їсте за звичкою, а не через голод

Багато гладких людей їдять тільки тому, що з останнього прийому їжі пройшло 4 години, або з бажання з'їсти щось конкретне. Великою помилкою також є прирівнювання голоду до апетиту. Голод - це стан організму, коли у вас бурчить живіт і скорочується шлунок. При істинному голоді ви готові з'їсти що завгодно їстівне. Апетит - це бажання з'їсти певної смачної їжі. Перед прийомом їжі прислухайтеся до своїх відчуттів і сигналів організму. Їжте тільки коли ви дійсно голодні.

2. Часто перекушуєте

Здавалося б, не трапиться нічого страшного якщо ви з'їсте щось невелике між прийомами їжі. Насправді будь-який з'їдений вами продукт має значення. Ось ви вранці перед роботою з'їли бутерброд, вдень взяли йогурт в холодильнику, а ввечері відкусили трохи шоколаду - і за весь день ви набрали 600 додаткових калорій.  А це повноцінний прийом їжі. Якщо ви дуже хочете з'їсти щось в перерві між прийомами їжі - випийте несолодкого чаю або води. Позбавляйтеся від звички постійно заглядати в холодильник в пошуках смачненького.

Відео дня

Читайте такожЕксперти розповіли про метод схуднення за допомогою п'яти типів продуктів

3. Їсте несмачну їжу

Якщо ви худнете - необов'язково змушувати себе їсти суху курячу грудку без солі і гидкі варені овочі. Навіть низькокалорійна їжа може бути дуже смачною. Покладіть в страву свій улюблений продукт або додайте соус і спеції. Замініть якийсь продукт більш смачним аналогом. Навіть якщо калорійність страви підвищиться - важливо отримувати задоволення від їжі. Інакше ви рано чи пізно обов'язково отримаєте нервовий зрив і з'їсте цілий торт за один вечір.

4. Вживаєте прихований цукор

Багато продуктів мають прихований цукор, про який ви не підозрюєте. Наприклад, кетчуп, ковбаса, мюслі, йогурт, маринади для м'яса, алкоголь мають у своєму складі багато цукру, який потім відкладеться на талії. Щоб знайти прихований цукор, перед покупкою продукту читайте його склад.

Чому ви не худнете / фото ua.depositphotos.com

5. П'єте мало води

Достатнє споживання води вкрай важливе для розщеплення жиру. Без нього схуднути неможливо. Крім того, відчуття спраги можна помилково прийняти за відчуття голоду. Пийте не менше 1.5 літра води в день - це норма дорослої людини.

6. Не зосереджуєтеся на їжі

При прийомі їжі відкладіть в сторону телефон, книгу і телевізор. За читанням або серіалами ви можете з'їсти набагато більше, ніж потрібно. Приділіть 30 хвилин спокійному прийому їжі в тиші - тоді відчуття насичення прийде швидше.

Читайте такожНімецькі експерти дали шість порад, які допомагають прискорити спалювання жиру

7. Не зважуєтеся регулярно

Щоб стежити за своїм прогресом в схудненні, потрібно обов'язково зважуватися кожен день. Не пропускайте цю справу. Вставати на ваги потрібно після пробудження, без одягу і на голодний шлунок.

8. Недостатньо спите

Під час сну організм спалює запаси жиру, які накопичив за день. У нічний час також виробляються різні гормони, які впливають на вашу вагу і самопочуття. 

9. Не маєте захоплень

Люди, які не мають хобі, займають вільний час поглинанням їжі. Щоб вам не хотілося їсти від нудьги, знайдіть собі заняття, яке по-справжньому захопить вас. Особливо добре мати активне хобі.

10. Часто нервуєте

Всім відомо, що під час стресу особливо сильно хочеться їсти. Чим частіше ви нервуєте - тим більше переїдаєте. Позбавтеся від стресу у вашому житті - це корисно не тільки для схуднення, але і загального самопочуття.

Читайте також: