Французький холдинг Kering відмовився від натурального хутра \ weheartit.com

Французький холдинг Kering, в який входять такі відомі модні будинки як Gucci, Yves Saint Laurent і Bottega Veneta, заявив сьогодні, що всі бренди, які в нього входять, відмовляться від використання натурального хутра.

"Настав час зробити ще один крок вперед і припинити використання хутра у всіх наших колекціях. Світ змінився разом з нашими клієнтами, і розкіш, природно, повинна адаптуватися до цього", - заявив Франсуа-Анрі Піно, голова і головний виконавчий директор Kering.

В осінній колекції 2022 року вже не буде виробів з натурального хутра.

Відео дня

Цей крок Kering є символічним, оскільки більшість брендів, які в нього входять, раніше вже відмовилися від використання хутра - офіційно, як Gucci, або фактично, як Balenciaga, Bottega Veneta і Alexander McQueen. Тільки Yves Saint Laurent і Brioni іноді ще використовували натуральне хутро в своїх колекціях, зазначає kommersant.

Читайте такожІзраїль першим у світі заборонив натуральне хутро в модній індустрії

Відмова від натурального хутра

В останні кілька років все більше модних будинків відмовляється від використання натурального хутра - раніше про це заявили Valentino, Chanel, Armani, Prada, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren.

У лютому 2020 року стало відомо, що перша леді України, дружина українського президента Олена Зеленська принципово відмовилася від носіння натурального хутра. За даними активістів, в Україні за останні чотири роки від натурального хутра відмовилися Andre Tan, Bevza, Navro і ще кілька дизайнерів.

А в США Каліфорнія став першим штатом, де заборонили виробництво і продаж одягу та аксесуарів з хутра тварин. Відповідний законопроект підписав губернатор Каліфорнії Гавін Ньюсом. Так, з 2023 на території штату діятиме заборона на виробництво і продаж виробів з хутра тварин.

Як повідомляв УНІАН, минулої осені модний бренд Louis Vuitton випустив домашні тапочки, які увійшли до різдвяної колекції. Тапочки зроблені з норки. Колекція представлена в чотирьох кольорах - в білому, ніжно-рожевому, сірому і світло-коричневому кольорах. А ось коштують вони $2 тис.