Незабаром в Україні стане тепліше / фото Pixabay

На цьому тижні в Україні очікуєтьтся потепління. Найближчі дні ще будуть холодними та з заморозками, а з четверга температура почне підвищуватись. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

За даними синоптиків, на цьому тижні в Україні переважатиме поле підвищеного тиску, у більшості областей очікуються заморозки, але згодом очікується підвищення температури.

У найближчі дві доби без опадів, лише сьогодні вдень у північно-східних областях та Криму пройде невеликий дощ. Температура вночі становитиме 1-6° тепла, 11 жовтня в більшості областей і в повітрі заморозки 0...-5°. Температура вдень становитиме 7-14° тепла, сьогодні на Одещині та в Криму, а в середу - на заході та південному заході країни повітря прогріється до +17°.

Відео дня

"В четвер переважно без опадів, лише у північних та північно-західних областях вдень місцями невеликий дощ; очікується підвищення температури на 4-8°", - прогнозують в Укргідрометцентрі.

Вітер буде північно-західний з переходом на південно-західний, 5-12 м/с. 12 жовтня в Україні місцями очікуються пориви 15-20 м/с.

У п'ятницю вночі в Україні, а вдень у Карпатському регіоні, південній частині та східних областях місцями пройдуть невеликі дощі. На решті території перед вихідними збережеться погода без опадів. Температура вночі становитиме вже 8-13° тепла, лише у північній частині буде прохолодніше, 5-10°. Вдень стовпчики термометрів покажуть 12-18°, а у південній частині та центральних областях повітря прогріється до 16-22°.

Потепління в Україні

З середини тижня, за даними синоптика Ігоря Кібальчича, в Україні очікується підвищення температури повітря та ослаблення вітру.

За його словами, короткочасні дощі часом спостерігатимуться у західних, північних областях та місцями у південній половині країни.

Вас також можуть зацікавити новини: