Центральній частині України наприкінці вересня загрожують заморозки, спрогнозував народний синоптик / ілюстративне фото ua.depositphotos.com

Заморозки в Україні загрожують центральним областям наприкінці вересня.

У нашій країні заморозки очікуються поблизу суботи, 25 вересня, поділився прогнозом народний синоптик Леонід Горбань з Obozrevatel.

За його словами, наприкінці місяця заморозки не загрожують південним регіонам української держави.

Відео дня

Співрозмовник попередив, що в Україні різко похолодає в другій половині вересня.

Експерт також говорив, що в першій половині жовтня температура повітря буде набагато вищою, аніж у другій половині поточного місяця.

Раніше Леонід Горбань говорив, що перші заморозки у південній частині України прогнозуються з 21 до 26 жовтня.

Народний синоптик також прогнозував, що в країні у жовтні буде два теплих періоди, які можна назвати "бабиним" літом.

Синоптик також сказав, що у південній частині України "бабине" літо спрогнозовано 13-14 числа та 21-го. Горбань додав, що у перший теплий період температура повітря може прогрітися до +21 градуса, а протягом 21 числа – до +16.

Нагадаємо, заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня говорила, що період класичного "бабиного" літа в нашій країні триватиме до 13 вересня.

Експерт додала, що до 13 числа нічна температура очікувалася до +15 градусів, а денна у більшості регіонів могла сягнути позначки у +25 градусів, а на півдні навіть становити +28.

У неділю, 19 вересня, найвища денна температура прогнозувалася на півдні – до +24 градусів. На заході максимальна температура спрогнозована +15, в центрі – до +19, а на сході – до +21-го.