На Великдень в Україні буде тепло / фото beauty_of_nature / Pixabay

На Великдень, 5 травня, в Україні очікується комфортна температура, але подекуди можливі дощі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко.

"За попередніми прогнозами, на Великдень в Україні очікується тепла погода з температурою повітря +19...+25 градусів", - розказала вона.

У ніч на Великдень, за словами Наталки Діденко, буде сухо, а ось вдень 5-го травня є ймовірність короткочасного дощу в західних, північних та центральних областях. На сході та півдні буде сухо.

Відео дня

"Проте це прогноз - попередній, потребуватиме уточнення", - акцентувала синоптик.

Погода у травні 2024 - прогноз

Кандидат географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух в ексклюзивному коментарі Погода УНІАН повідомила, що у травні в Україні переважатимуть більш високі температури, ніж зазвичай характерні для цього місяця.

"Температура в травні може бути не настільки аномально високою, як у квітні. Але усе одно і травень очікується теплий", - розказала фахівець.

В Укргідрометцентрі також прогнозують, що травень 2024 в Україні буде теплішим, ніж зазвичай. За даними синоптиків, середня за місяць температура передбачається 15-18°, в гірських районах 11-14° тепла. Це на 1-1,5 градуси вище за норму.

Водночас опадів очікується 35-76 мм по Україні та 88-138 мм у Карпатах, на Прикарпатті та Закарпатті. Це, за даними синоптиків, у межах кліматичної норми. 

Вас також можуть зацікавити новини: