Наприкінці жовтня в країні вже може сніжити / фото Ioana Radu, Pixabay

До кінця жовтня в Україні поки що не очікується різкого похолодання, періодично дощитиме, а в останню декаду місяця можливий сніг, за винятком крайнього півдня країни. Про це в коментарі NV розказала синоптик Наталія Голеня.

"Перший сніг в Карпатах уже був цими вихідними. На решті території, як завжди: після 20 жовтня це вже не дивина для більшої частини України, крім крайнього півдня. Найчастіше так відбувається. Чи цього року так буде, — питання, але в принципі на кінець жовтня в Україні снігопади можливі", - розказала вона.

Вона додала, що до кінця жовтня знову може бути хвиля тепла. "До кінця жовтня поки що ми не бачимо такого різкого похолодання, принаймні на сьогодні розрахунки не показують, що буде надто холодно, скажімо", - каже синоптик.

Відео дня

Температурний діапазон, за її даними, все одно залишиться на рівні +3…+8 вночі, а денна температура сягатиме до +8…+15 градусів. Дощі, за словами Наталії Голені, також періодично будуть, але небагато. 

Перший сніг в Україні

Як повідомляв Погода УНІАН, цього сезону в Україні вже випав перший сніг. Зимові опади зафіксували у Карпатах 8 жовтня на горі Піп Іван, де знаходиться колишня обсерваторія "Білий слон". Також туристи повідомили про невеликий сніг біля підніжжя Говерли, яка є найвищою горою в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: