В Берліні не хочуть повязувати між собою питання російської агресії на Азові та питання "Північного потоку-2" / REUTERS

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр закликав Росію негайно звільнити українських моряків, захоплених ФСБ у Керченській протоці.  

Про це повідомляє українська редакція Deutsche Welle, посилаючись на Reuters.

Читайте такожФракція Меркель визнала «Північний поток-2» небезпечним для Європи та України - посол

Відео дня

За словами Альтмаєра, Берлін має наполягати, аби "після цього інциденту в Азовському морі, Росія звільнила військові судна і їхні команди і повернулася до нормальних переговорів".

Водночас міністр відкинув думку  про те, що підтримка Німеччиною проекту "Північний потік-2", підриває її зусилля у врегулюванні конфлікту та деескалації напруги між Україною і Росією. "Це два різних питання", - заявив Альтмаєр.

Так само міністр економіки Німеччини нічого не повідомив щодо можливості посилення санкцій проти Росії

Німеччина, як нагадується, неодноразово запевняла, що проект "Північного потоку-2" має суто економічний характер.

Як повідомляв УНІАН, проектом "Північний потік-2" передбачені будівництво і робота двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч із уже існуючим "Північним потоком-1". Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу становитиме 1220 км, він має з'єднати російську Усть-Лугу та німецький Грайфсвальд.

Україна виступає проти будівництва "Північного потоку-2".

18 травня після переговорів у Сочі з президентом РФ Володимиром Путіним канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про необхідність подумати над гарантіями транзиту газу через Україну після реалізації проекту «Північний потік-2».

Водночас глава МЗС ФРН Гайко Маас у Москві заявив, що уряд Німеччини підтримує будівництво «Північного потоку-2» в обхід України.