Адвокати схоплених Росією українських моряків звернуться до суду / фото facebook.com/RomanTsymbaliuk

Сторона захисту українських військовополонених моряків, захоплених Росією у листопаді 2018 року біля окупованого Криму, звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

Читайте такожСлідчі досі не дали дозволу українським морякам на побачення чи телефонні переговори - адвокат

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у соціальній мережі Facebook.

Відео дня

Вона нагадала, що сьогодні суд у Москві розглянув апеляційні скарги на постанову Лефортовського районного суду щодо продовження строку тримання під вартою чотирьом українським військовополоненим.

«Результати по першій четвірці невтішні, хоча очікувані. Засідання по моряках Андрію Шевченку, Сергію Попову, Богдану Головашу та Володимиру Терещенку, як і передбачалось, знову пройшло в закритому режимі», - зазначила вона.

«Суд відмовився залучити копію ухваленої резолюції ПАРЄ від 24 січня 2019 року, згідно з якою РФ закликали дотримуватися норм Женевської конвенції. Апеляційні скарги не були задоволені, та термін тримання під вартою залишився незмінним, до 24 квітня поточного року», - додала вона.

За словами Денісової, «наступний крок – звернення до ЄСПЛ».

Також український омбудсмен додала, що стосовно ще 12 моряків такі засідання заплановано провести 12 та 13 лютого.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 лютого, Московський міський суд визнав законним продовження арешту чотирьом українським військовополоненим морякам - Володимиру Терещенку, Сергію Попову, Богдану Головашу та Андрію Шевченку.