На думку Богдана, потрібно запитувати думку людей щодо різних питань / фото УНІАН

Глава Адміністрації президента Андрій Богдан пояснив, що саме мав на увазі, заявляючи про можливість проведення владою України референдуму щодо мирних угод із Росією.

Про це він сказав в ефірі програми "Право на владу", передає ТСН

Читайте такожЗеленський заперечив можливість переговорів з Росією

Відео дня

"Взагалі наша концепція виборчої кампанії, діяльності нашої політичної сили – не боятися людей, запитувати їхню думку. Чомусь політики, які працюють на політичному олімпі, вони думають, що вони найбільш розумні і вони можуть приймати ті чи інші рішення за народ, не запитуючи думки. Форма проведення – та їх дуже багато.  Це може бути й опитування, й соціологія, і якісь передбачені законом можливості", – зазначив Богдан.

За його словами, проведення опитування населення з тих чи інших болючих питань є нормальною практикою в цивілізованих країнах.

Глава АП запевнив, що нова влада хоче зрозуміти, "про що думає населення, що думають українці, а не розділяти їх".

"Можливо, народ думає зовсім інакше. Чесно, абсолютно відверто вам кажу – наша виборча кампанія довела, що політики думають не так, як народ, що політики замкнуті в своєму колі спілкування і їхні думки відображають лише їхні погляди. А українці дуже часто думають зовсім інакше. Тому не треба стидатися, не треба робити з себе найбільш розумного, а вийти до населення, вийти до українців і запитати, що думаєте ви. Це дуже важливо", – сказав Богдан.

Він додав, що завжди краще запитати у населення, з чим воно погоджується. Якщо ж, зауважив Богдан, українці не погодяться з певними питаннями у цих можливих домовленостях, то, можливо, не треба підписувати тих чи інших угод.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня глава Адміністрації президента Андрій Богдан заявив, що влада розглядає винесення на всенародний референдум питання про укладення мирних домовленостей з Росією.