Олекcій Гончарук / REUTERS

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що не втручається у кадрову політику Міністерства внутрішніх справ без наявних для того причин.

Читайте такожКабмін призначив нового голову НацполіціїВідповідну заяву він зробив під час брифінгу 25 вересня, коментуючи рішення про призначення екс-нардепа Антона Геращенка заступником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Так, Гончарука запитали, чи не пов’язано призначення Геращенка нібито з їхньою спільною презентацією політичного руху «Люди важливі». Прем’єр заявив, що це брехня.

Відео дня

«А навіщо ви поширюєте брехню? Я з Антоном Геращенком ніяких рухів не презентував. Якщо комусь хочеться зловити хайп, то це точно не сюди», – сказав він.

При цьому він закликав повідомити йому про злочинні дії Геращенка, якщо така інформація є.

«У МВС є міністр, у нього є кадрова політика. Я не втручаюся, якщо у мене для цього немає достатніх підстав. Сьогодні дійсно пан Аваков подав на позиції своїх заступників шістьох людей. Один з них – Антон Геращенко. Якщо у когось є інформація, що ця людина є злочинцем, будь ласка, дайте мені це», – сказав прем’єр.

Як раніше повідомляв УНІАН, 25 вересня Кабінет міністрів призначив низку нових заступників міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, серед них – Антон Геращенко.