Президент готовий на прямі перемовини з Путіним / колаж УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий на прямі перемовини з президентом РФ Володимиром Путіним для повернення українських політв'язнів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час прес-марафону.

Читайте такожЗМІ показали, чим годують на великому прес-марафоні Зеленського (фото)

Відео дня

"Ніхто ніколи не забуде жодної людини, яка знаходиться у полоні, за ґратами на території РФ чи в Криму, чи на території тимчасово окупованій - "ДНР", "ЛНР". Поки що у нас існує два списки обміну. Люди, які кримчани, вони всі у списку, про який ми повинні говорити тільки з Росією. Інший список - це люди, які знаходяться на території "ДНР"/"ЛНР", наші люди, це питання теж обговорюється", - зазначив він.

За його словами, існує і третій список, до якого входять люди, підтвердження щодо утримання яких від бойовиків "ДНР/ЛНР" немає, хоча в України є інформація про те, що її громадяни там знаходяться.

"По перших двох треках ми вже готові, у нас є ці списки і ми готові хоч завтра. Скажу чесно, російська сторона декларує нам, що без "нормандського формату" ми не дійдемо до цього питання", - розповів він.

Зеленський також наголосив, що частина з вказаних списків вже обговорена у "мінському форматі".

"Але рішення, я думаю, буде під час зустрічі в "нормандському форматі". Якщо "нормандський формат" буде відкладатися..., тоді ми будемо знаходити інші формати того, як повернути наших людей. Один з них - це Мінськ, а інший, який спрацював, - це прямі перемовини мої з президентом РФ. З приводу повернення наших людей та обміну я готовий на ці прямі перемовини", - підкреслив президент.