Гончарук переконаний, що Новак підвищить ефективність НАЗК / фото УНІАН

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук переконаний, що Наталія Новак, яку сьогодні призначено тимчасово виконувати обов’язки голови Національного агентства з питань запобігання корупції, підвищить ефективність антикорупційного органу.

Читайте такожКабінет міністрів схвалив ряд кадрових рішень

Про це він написав у соціальній мережі Facebook.

Відео дня

Голова уряду зауважив, що Новак має звання заслуженого економіста України, а також значний досвід роботи у сфері права. «… впевнений, навіть протягом цих 2 місяців пані Новак продемонструє якісні результати на користь інтересів нашої з вами країни та зможе суттєво підвищити ефективність такого важливого для боротьби з корупцією органу», - додав Гончарук.

Він нагадав, що 18 жовтня набув чинності закон, основною метою якого є вдосконалення діяльності НАЗК. Відповідно до цього закону, протягом 5 днів з дня набрання ним чинності уряд призначає особу, яка тимчасово виконуватиме обов’язки голови НАЗК. Протягом 2 місяців з дня набрання законом чинності уряд проводить конкурс на зайняття посади голови за новим порядком. «Ми зробимо все можливе, аби цей конкурс був взірцем відкритості та прозорості якісно нового держуправління», - запевнив Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 жовтня, уряд тимчасово поклав виконання обов'язків голови Нацагентства з питань запобігання корупції на Наталію Новак.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» (№ 140-ІХ). Законом змінюється структура управління НАЗК з колегіальної на одноосібну. Документом передбачено, що голову НАЗК призначатиме не президент, а Кабінет міністрів за результатами відкритого конкурсного відбору.