Голова Верховної Ради Дмитро Разумков / Фото УНІАН

Новий закон про особливий статус Донбасу розроблятимуть після зустрічі лідерів країн "нормандського формату".

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив під час брифінгу, відповідаючи на питання щодо того, чи в парламенті вже розробляється такий законопроект.

"Я думаю, що, так як і обіцяв президент, після "нормандського формату" ми зможемо більш глобального, разом з українським суспільством, долучитися до цього процесу для того, щоб це був якісний законопроект", - сказав спікер.

Відео дня

Читайте такожПристайко пояснив, як узгодити закон про статус Донбасу з ОРДЛО

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану "формулу Штайнмаєра".

"Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст "формули Штайнмаєра", - сказав президент і додав, що ця формула має бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Чинний закон про особливий порядок самоврядування Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

Президент підкреслив, новий закон Верховна Рада розроблятиме в тісній співпраці та при публічному обговоренні із суспільством і в ньому не буде перейдено жодної "червоної лінії".

Зустріч глав держав «нормандського формату» заплановано на 9 грудня.