Президент Казахстану не вважає, що Росія анексувала Крим / фото УНІАН

Міністерство закордонних справ України викликало посла Казахстану Самата Ордабаєва через висловлювання президента країни, у якому той заперечив анексію Криму Росією.

Про це у четвер повідомила прес-служба МЗС.

У відомстві зазначають, що під час зустрічі відбувся "ґрунтовний обмін думками" щодо стану та перспектив відносин між країнами, а також взаємодії в міжнародних організаціях. Зокрема, українська сторона висловила послу стурбованість через позицію Казахстану щодо анексії півострова. 

Відео дня

У МЗС додали, що за підсумками зустрічі сторони підтвердили тверду прихильність принципам взаємної поваги незалежності, суверенітету, територіальної цілісності та непорушності кордонів.

Читайте такожУ Казахстані художник прийшов до посольства України вибачатися за заяву Токаєва про Крим – йому не дозволила охорона

Як повідомляв УНІАН, в інтерв'ю німецькому виданню Deutsche Welle президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що не вважає те, що "відбулося в Криму", анексією. За його словами, в Казахстані завжди вірили в "мудрість російського керівництва".