Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Володимир Зеленський анонсує поставку в Україну ще 50 млн медичних масок.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці Офісу президента у Facebook.

«Ми продовжуємо нашу спільну протидію коронавірусу в Україні. Наразі статистика свідчить про те, що вжиті нами заходи є правильними – вони не були передчасними та надто суворими. Ми аналізуємо розвиток ситуації та продовжуємо діяти відповідно до викликів майбутнього», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожРазумков визнав, що у зв'язку з пандемією спостерігається "звуження прав і свобод"

Президент відзначив, що протягом цього тижня очікується прибуття в Україну більше 7 літаків з Китаю та Південної Кореї. «Вони доставлять в Україну тест-системи ПЛР та експрес-тести, захисні костюми та апарати ШВЛ, маски та респіратори», - відзначив він.

«Наша мета – найближчим часом доставити в Україну 50 млн масок», - підкреслив він.

Зеленський додав, що Україна цього тижня починає виготовляти власні тест-системи ПЛР на виявлення коронавірусу. Крім того, щодня Україна випускає 900 тисяч масок

«Ми вживаємо усіх заходів для повного забезпечення країни усім необхідним», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

В Україні станом на 9:00 7 квітня зафіксовано 1 тис. 462 випадки коронавірусної хвороби. 45 осіб померли від COVID-19, 28 - одужали.

Читайте також: