REUTERS

Про це сказав аналітик громадської мережі ОПОРА Олександр Клюжев на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Він зазначив, що це не тільки свідчить про зневагу до законодавчих вимог, але і безпосередньо впливає на якість прийнятих законів в Україні.

За його словами, український парламент VIII скликання порівняно з попереднім скликанням працює "більш інтенсивно".

Відео дня

Читайте такожТеперішня Рада виявилася активнішою за попередню: рік роботи парламенту в цифрах (інфографіка)

"Ключовим досягненням парламенту нинішнього скликання ми вважаємо забезпечення інституційної незалежності Верховної Ради у трикутнику взаємодії між нею, президентом і Кабінетом міністрів", - підкреслив він.

При цьому експерт додав: "За нашими підрахунками, 78% всіх законодавчих актів, розглянутих результативно ВР за рік діяльності, належали до законодавчої ініціативи народних депутатів і, власне, депутатський корпус продемонстрував здатність бути ключовим гравцем у формуванні правового простору".

Читайте такожГройсман вважає, що нинішня Рада працює втричі інтенсивніше за попередні

Клюжев відзначив, що президентські ініціативи в основному отримували підтримку у ВР, незважаючи на досить "конфліктні взаємини всередині депутатського корпусу, зокрема, коаліції".

За його словами, 58 законопроектів, внесених до парламенту президентом, були результативно проголосовані. У той же час аналітик зазначив, що депутатським корпусом були підтримані тільки 33% урядових законопроектів.