фото: УНІАН

Про це Клімкін повідомив у програмі "Право на владу" на телеканалі «1+1».

Говорячи про Францію, Клімкін сказав, що як глава МЗС, він має враховувати усі варіанти та працювати над всіма можливими сценаріями підсумків майбутніх виборів президента цієї країни.

Читайте такожСБУ вирішила не забороняти "подрузі Путіна" Ле Пен в'їзд до України

Відео дня

"Працюємо з штабами кандидатів, працюємо з різними політичними партіями, працюємо з журналістами. Я буду в березні як мінімум двічі в Парижі і планую зустрітись із усіма кандидатами", - заявив Клімкін.

Разом з тим, міністр зазначив, що попрохав посла України у Франції Олега Шамшура, щоб "він мені зробив зустріч, якщо вийде, і також з Марін Ле Пен".

"І я їй покажу ті матеріали, які ми підготували, в тому числі стосовно Криму в рамках нашого позову (до Міжнародного суду ООН в Гаазі - УНІАН) по Конвенції про заборону расової дискрімінації", - додав глава МЗС.

Як зазначив міністр, звертаючи увагу на заяви Ле Пен про належність Криму, він покаже їй багато матеріалів, в тому числі фото вбитого кримського татарина Решата Аметова.

Очільник зовнішньополітичного відомства сказав, що Конвенція про заборону расової дискрімінації включає багато питань, в тому числі пригнічення українців і кримських татар.

"Ми прекрасно знаємо, що її партія також фінансувалася Росією. Ми прекрасно знаємо ступінь упередженості, але маємо працювати, маємо тиснути. У нас є ідеї, всі на сьогодні викладати не буду", - заявив Клімкін.