Жодних рішень щодо приватизації «Укртелекому» ані Кабінет Міністрів України, ані Фонд держмайна України (ФДМУ) останнім часом не ухвалювали.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив виконуючий обов`язки голови ФДМУ Дмитро ПАРФЕНЕНКО.

Щодо стартової ціни Д.ПАРФЕНЕНКО сказав, що «у ЗМІ фігурують різні цифри, поки що жодних розрахунків у ФДМУ немає. Ті цифри, які фігурують у ЗМІ, стосуються минулого року, і на сьогодні вони втратили свою силу».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 4 лютого міністр транспорту та зв`язку України Йосип ВІНСЬКИЙ заявив, що уряд планує в березні провести приватизацію “Укртелекому”. Він зазначив, що продаж цього об`єкту сьогодні реальний і можливий, і стартова ціна підприємства може становити 25 млрд. грн.

9 лютого в.о. голови Фонду держмайна Дмитро ПАРФЕНЕНКО, виступаючи увечері в ефірі «5 каналу», повідомив, що, за попередньою оцінкою Фонду держмайна, вартість планованого до продажу 67,79% пакету акцій ВАТ “Укртелеком” становить 7,5 млрд. грн.

«Попередня оцінка ФДМУ становила 7,5 мільярда, і на комісії (приватизаційній – УНІАН), якщо дійде до розгляду на комісії, ми встановлюватимемо реальну ціну», - сказав він. За інформацією в.о. голови Фонду, номінальна вартість 67,79% акцій "Укртелекому» становить 3,5 млрд. грн.

Д.ПАРФЕНЕНКО також додав, що оцінна ціна даного пакету, яка фігурує в ЗМІ, у розмірі «25 мільярдів, 35 і так далі на сьогодні поки що не відповідає дійсності, оскільки жодних рішень щодо приватизації "Укртелекому" не ухвалювали, і ціну не розраховували".

Крім того, як повідомляє офіційне видання ФДМУ «Відомості приватизації», Фонд держмайна України планує в березні цього року виставити на приватизаційний конкурс з елементами аукціону 67,79% акцій ВАТ «Укртелеком». Про це сказано у відповідному наказі Фонду держмайна №101 від 2 лютого цього року.