Колишній Президент України Віктор ЮЩЕНКО вважає, що чинний глава держави Віктор ЯНУКОВИЧ не має компетенції скасовувати видані його попередником укази про присвоєння звань «Герой України» Романові Шухевичу, Степанові Бандері, а також інші нагородні рішення.

Про це В.ЮЩЕНКО заявив в інтерв’ю «5 каналу».

«Це не компетенція Президента. Як не було моєю компетенцією скасовувати жоден указ, що стосується нагородних рішень попереднього Президента. Це не тому, що я не згоден. А в тому плані, що це не належить до моїх повноважень», - зазначив В.ЮЩЕНКО, наголосивши, що ці рішення – політична відповідальність Президента попереднього періоду.

Відео дня

«Якщо ми говоримо про законність, про право, то в такому ключі питання не може ставитися, адже закладається дуже небезпечний прецедент. А якщо після ЯНУКОВИЧА комуніст прийде, не дай Бог? Так це означатиме, що після Акту про державну незалежність все повинно бути скасовано?» – сказав В.ЮЩЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, 5 березня на спільній з Президентом РФ Дмитром МЕДВЕДЄВИМ прес-конференції у Кремлі Президент України В.ЯНУКОВИЧ пообіцяв до Дня Перемоги переглянути укази В.ЮЩЕНКА про присвоєння С.Бандері і Р.Шухевичу звань Героя України.